Založ si blog

Ad. Heger: Migy pre Ukrajinu nebudeme zdržiavať,

mohli sme si prečítať v Pravde, že náš odvolaný premiér, rozhoduje o zásadných otázkach domácej bezpečnosti, aj s dosahom na našu zahraničnú politiku. „MiGy pre Ukrajinu nebudeme zdržiavať“, aj keď je to erár za 300 mil. (Tu si spomínam, ako nás na vojne buzerovali, ak sme dostatočne nechránili erár, o strate ani nehovoriac). Hoci už, ako odvolaný, vrátane svojej vlády, mal by „len temperovať a svietiť len únikovými svetlami“, aby nezmrzli a trafili von, keď budú prchať z vládnych úradov, ony riešia zásadné otázky našej bezpečnosti (minimalizujú ju).

V. Zelenskyj osobne požiadal nášho odvolaného premiéra o MiG-y, čo zrejme Hegerovi lichotilo, že opäť môže očakávať pochvalu od niektorých (všetkých) západných veľvyslancov. Možno aj p. prezidentka za to dostane ďalšie vyznamenanie a zvýši sa jej nádej byť šéfkou NATO po Stoltenbergovi.

Asi Zelenskému sľúbil všetko čo mu videl na očiach, dedukujem z blaženého pohľadu UA prezidenta.

Foto: zdroj Pravda

Ďalej sme mohli čítať aj vetu: „Slovenské stíhačky MiG-29 dolietali v lete, od septembra chránia slovenský vzdušný priestor Poliaci, Česi a pripájajú sa aj Maďari.“

Som z toho „jeleň“, resp. vyvalený ako „puk“, lebo tomu vôbec nerozumiem!

Ak naše MiG-29 „dolietali“, tak zrejme nie sú letu schopné. Ako ich môžeme potom ponúknuť Ukrajine? Dajú ich do starého železa, alebo z nich vyťažia vzácne kovy, resp. ich použijú na kanibalizovanie, ako sa uvádza v inej úvahe v Pravde?

Zvažoval som aj iné alternatívy. U nás MiGy dolietali, lebo ruský technický personál poslali domov a my ich nevieme technický udržiavať letu schopné. Ukrajinci – zrejme – si ich vedia technicky udržiavať, keď si ich pýtajú. Prečo sme ich, po vykázaní Rusov, nepožiadali, aby nám to za úplatu technický spravovali?

Uvažoval som aj o alternatíve, že jednoducho Naď, Heger & com. potrebovali dať zarobiť US zbrojárskej firme, nemalé finančné prostriedky a za niekoľko rokov nám dodajú náhrady, tuším F16 za naše „uzemnené“ MiG-y. Takže MiGy sú volné!

Rozmýšľam, či „chránenie vzdušného priestoru Poliakmi, Čechmi a neskôr aj Maďarmi“ nie je ohrozením našej národnej bezpečnosti? O našu národnú bezpečnosť sa obávam aj na základe nedávneho vyjadrenia nášho povereného ministra ZVaEZ, nejakého Káčera (nie Donalda), že Maďari za „určitých okolností“ môžu mať voči Slovensku územné nároky. Môže krajina, ktorá potenciálne môže mať, podľa zasväteného ministra, aj územné požiadavky chrániť náš vzdušný priestor?

Ako to bolo za socializmu? (1)

19.11.2023

Na napísanie tohto blogu ma inšpirovali udalosti pri pripomienke 17.11.89, ako aj súčasná, neľahká a neperspektívna, ekonomická situácia, a to nielen na Slovensku, hoci zdá sa, že u nás je to najhoršie. Asi rovnaký čas som prežil v socializme aj v súčasnom dravom a primitívnom kapitalizme. Viem život obyčajného človeka, v oboch [...]

Prečo vlastne chudobnieme? Lebo vojna na Ukrajine?

31.10.2023

To, že sme z roka na rok, my Slováci, chudobnejší cítime nielen v našich peňaženkách, ale potvrdzujú to aj články na stránkach novín a odborných štúdií. Analýzy a komparácie so zvyškom Európy sa opierajú o dáta naslovovzatých odborníkov – finančníkov, ekonómov, atď. Na túto tému nedávno bol zverejnený aj článok v Pravde, pod [...]

Potreba zmeny času – upozornenie

28.10.2023

Môj priateľ, bývalý minister financií a podpredseda vlády mi cez Viber poslal upozornenie na potrebu zmeny času dnes, 28.10. Keďže ma na tú potrebu upozorňuje tiež bývalý minister financií a (dokonca) predseda vlády, preposielam to aj vám. Ďakujeme Igi.

ocenenie, prezidentka, Andrej Matišák

Prezidentka ocenila redaktora Pravdy. Čaputová odovzdala Matišákovi medailu súvisiacu s výročím vstupu do NATO a EÚ

30.04.2024 16:35

Prezidentka Slovenskej republiky sa poďakovala 28 osobnostiam za ich prínos v kontexte členstva štátu v Európskej únii a Severoatlantickej aliancii.

parlament, fico

Nájde sa 90 poslancov? Gašpar zhodu pri ústavných sudcoch neočakáva. Opozícia hovorí, že sa čaká na Ficove rozhodnutie

30.04.2024 16:30

Zástupcovia opozície hovoria o obštrukcii a o tom, že koalícia čaká, či bude sa bude chcieť uchádzať o post aj Robert Fico.

France Macron

Uvidia Parížania Macrona plávať v rieke? Minister spravodlivosti sa nepridá, lebo mu prekáža teplota vody

30.04.2024 15:00

Od leta 2025 umožnia ľuďom zaplávať si v Seine, v ktorej platí zákaz kúpania už od roku 1923. Pozdĺž troch úsekov rieky budú mať k dispozícii šatne i sprchy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 455427x
Priemerná čítanosť článkov: 4103x

Autor blogu

Kategórie