Založ si blog

Keď „demokrati“ diskutujú…

Ministerstvo zahraničných vecí a európsky záležitostí (MZVaEZ) usporiadalo v Michalovciach diskusiu – debatu – , ale najmä arogantnú hádku  na tému “Rok ruskej vojny proti Ukrajine – čo to znamená pre Slovensko. Na túto udalosť boli pozvaní “najkontroverznejší” ministri odvolanej vlády. Za prítomnosti Káčera a Naďa o oponentúre nemohla byť žiadna reč, čo je samozrejmé, keďže to organizovalo spomínané ministerstvo. Naď aj tak sa vždy vyhýba schopným oponentom. Takže oponentmi ministrov musela byť časť prítomných divákov. Aj sa patrične prejavovali a hlučne dávali svoj názor nielen na ich opis udalosti na Ukrajine, ale aj na samotných ministrov.  V TV správach ukázali aj zábery z publika, takže sme mohli vidieť spravodlivý hnev obecenstva. Vo videonahrávke ministerstva sú zábery len na pódium, ale zato hlasy z publika boli veľavravne.

Priebeh diskusie na sociálnych sieťach už komentovalo niekoľko politikov, napr. R. Fico či Gy. Gyimesi, ale aj politológ E. Chmelár.  Chcel by som tu aj ja okomentovať niektoré ich výroky, citované v Pravde, nakoľko sú jednostranné, neslušné a často v rozpore s elementárnou logikou.

Napr. Naď uviedol, že: “ Ukrajina má právo sa brániť a je v našom národnom záujme, aby sme Ukrajine pomáhali. Mať Rusov na našej hranici je zásadný problém pre našu bezpečnosť.“( Cit. Pravda). Samozrejme, Ukrajina má právo brániť sa, nikto im v tom nebráni. Je to ich problém, nás sa to netýka. Naď našu (ich) podporu UA zdvôvodňuje v druhej časti svojho výroku. „Mať Rusov na našej hranici je zásadný problém pre našu bezpečnosť ”. Sovietska Ukrajina na našich hraniciach z hľadiska bezpečnosti ho nevyrušovalo. Otočme problém bezpečnosti a pozrime sa na to z hľadiska Ruska, ako jadrovej veľmoci. Prítomnosť NATO na ich  hraniciach už nie je zásadný problém pre ich bezpečnosť? Ako to ja sledujem, práve úsilie NATO dostať UA pod svoju kontrolu je príčinou tohto vojenského konfliktu. Aj sám pápež František v niektorej svojej kázni si položil otázku, “či NATO neštekalo pri ruských hraniciach?”

Káčer, ktorý už pre Slovensko vyrobil škandál s Maďarskom, sa opäť zachoval nediplomaticky, aby som to povedal aj ja nediplomaticky, tak na “hulváta”. „Vidíme tú vzorku, ktorá je agresívna, vulgárna, zakomplexovaná, chce sa biť,“ uviedol Káčer a pokrikujúcu časť publika označil stádo paviánov. Odkázal im tiež, že „účastníci protifašistického povstania na Slovensku počas druhej svetovej vojny by sa z nich povracali.“ Ako môže označiť časť publika,ktorá nesúhlasí s jeho názorom za “stádo pavianov”? Aj v tomto je na “úrovni” Naďa, ktorý protestujúcich pred úradom vlády pred časom nazval “opicami”. Káčer hovoril aj o “povracania sa z nich” účastníkmi boja proti fašizmu. Účastníci boja proti fašizmu boli spojenci Sovietského zväzu, kde popri Ukrajincoch boli aj Rusi a boli vo väčšine. Bojovali s našimi partizánmi proti spoločnému nepriateľovi, nemeckému fašizmu!

Ďalší „zaujímavý“ a pre mňa nepochopiteľný výrok je, že: “Na Slovensku sa v uplynulom období konali zhromaždenia za mier na Ukrajine, ktorých sa podľa slovenských médií zúčastnili hlavne ľudia sympatizujúci s Ruskom a ruským prezidentom Vladimirom Putinom.” Je zlé, keď účastníci za mier na Ukrajine sympatizujú s Ruskom, či Putinom? Však chcú MIER pre Ukrajinu. Žiaľ, že sa zhromaždení za mier na Ukrajine nezúčastňujú trebárs aj odporcovia Putina, ako napr. ministri Naď a Káčer.

Myslím si, že ako my nechceme na našich hraniciach Rusov, Rusi nechcú na svojich hraniciach nás a NATO. Ak by sme “neťahali” Ukrajinu do NATO, žiadna vojna by nemusela byť, že pán minister vojny Naď? Ale to by zbrojárske firmy prišli o tučné zisky a v kapitalizme je rozhodujúci kapitál – peniaze a zisky.

Títo páni ministri sa nevyjadrujú len ako hulváti, ale aj tak sa chovajú. Nielen arogantné a povýšenecké chovanie sa proti tým, čo s nimi nesúhlasia a dávajú to na javo, ale aj voči všetkým prítomným divákom. Mali by tam sedieť slušne a nie ako niekde v krčme 4. cenovej skupiny.

Zdroj: Foto Pravda

Je zarážajúce, že títo ministri – hulváti, na druhý deň večer sa objavujú na tlačovke nového politického subjektu – DEMOKRATI. To takýmito ľuďmi chce Heger vyhrať voľby? Skutočne nemá dosť súdnosti.

V nadpise som použil výraz „demokrati“, skôr by sa ale hodilo „Keď dezoláti diskutujú…“

Ako to bolo za socializmu? (1)

19.11.2023

Na napísanie tohto blogu ma inšpirovali udalosti pri pripomienke 17.11.89, ako aj súčasná, neľahká a neperspektívna, ekonomická situácia, a to nielen na Slovensku, hoci zdá sa, že u nás je to najhoršie. Asi rovnaký čas som prežil v socializme aj v súčasnom dravom a primitívnom kapitalizme. Viem život obyčajného človeka, v oboch [...]

Prečo vlastne chudobnieme? Lebo vojna na Ukrajine?

31.10.2023

To, že sme z roka na rok, my Slováci, chudobnejší cítime nielen v našich peňaženkách, ale potvrdzujú to aj články na stránkach novín a odborných štúdií. Analýzy a komparácie so zvyškom Európy sa opierajú o dáta naslovovzatých odborníkov – finančníkov, ekonómov, atď. Na túto tému nedávno bol zverejnený aj článok v Pravde, pod [...]

Potreba zmeny času – upozornenie

28.10.2023

Môj priateľ, bývalý minister financií a podpredseda vlády mi cez Viber poslal upozornenie na potrebu zmeny času dnes, 28.10. Keďže ma na tú potrebu upozorňuje tiež bývalý minister financií a (dokonca) predseda vlády, preposielam to aj vám. Ďakujeme Igi.

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 454887x
Priemerná čítanosť článkov: 4098x

Autor blogu

Kategórie