Založ si blog

Len ministri nemusia byť odborníkmi?

Na sledovanie  každodenných správ v TV či v tlači, treba skutočne silné nervy. Nielen kvôli často  katastrofickému obsahu, ale aj z dôvodu vnútornej nelogičnosti mnohých informácií. Tieto sa objavujú najmä vo vyhláseniach politikov. Už vo svojom minulom blogu som uviedol príklady absurdných vyhlásení Hegera, či Sulíka.

Každý z nás, ako súkromná osoba chceme, aby sme sa stretávali len s odborníkmi. Je to tak správne. Určite by sme nechceli, aby nás liečili felčiári, chceme, aby aj na drobné práce k nám chodili odborníci, atď. Vodič autobusu či vlaku musí absolvovať niekoľkoročné vzdelávanie, tréning, prax. Podrobujú sa pravidelným psychotestom. Len v politike a vo vláde môžu pôsobiť amatéri, psychopati, ev. čučkaři, ako ich nezriedka nazýva súčasny český prezident. Mnohí z nich nemajú príslušné vzdelanie, alebo to získali nečestným spôsobom. Nie vždy sa v živote chovali čestne a v súlade so zákonom, alebo s elementárnou slušnosťou. Napr. že neukradol žiadne umelecké dialo, ako druhý občan nášho štátu.

 Napr. taká Remišová – vyštudovaná bábkoherečka,  Budaj – kurič bez patričného vysokoškolského vzdelania, o Matovičovi ani nehovoriac. Heger predajca, našťastie nie podomový, nejakého alkoholu, Naď, minister obrany s modrou knižkou, že by nemohol byť ani radový vojak. Vlčan má tiež veľmi ďaleko k poľnohospodárstvu ako bývalý bankový úradník.

Teda, všade musia byť odborníci, len vo vláde a v parlamente nie. Teraz pani prezidentka mala šancu, aspoň na nejaký čas, mať vo vláde odborníkov. Odborníkov naslovovzatých čo rezortu ktoré by riadili, aj rozumejú. Takí, ktorí vedia čo potrebuje prax, čo treba urobiť pre blaho Slovenska a Slovákov. Takí odborníci, ktorí nevisia na šnúrke od gatí, aj priblblého, politika. (Napr. taký bývalý minister zdravotníctva má patričné vzdelanie, ale mne sa zdal úplne závislý od svojho straníckeho šéfa). Prečo by nemohol byť ministrom hospodárstva napr. p. Soták? Pani prezidentka, myšlienku menovania odborníkov á priori odmieta. Ako som sa dopočul z médií, vyhlásila, že: “by to bolo neadekvátne”. Nepochopil som prečo by to bolo neadekvátne. Dnes v Pravde priniesli jej iné zdôvodnenie, a to: “ Hlava štátu zdôraznila, že nebude hazardovať s povesťou šestnástich odborníkov, aby donútila poslancov zahlasovať za skorší termín volieb.” Takže dnes byť ministrom na Slovensku je “hazardovanie s povesťou”! Zaujímavá úvaha. Úradnícku vládu, teda vládu odborníkov by menovala v prípade: “…keď vláda Eduarda Hegera zlyhá závažným spôsobom v dôležitých kompetenciách…”. Treba ešte zlyhať viac závažným spôsobom, ako je to teraz? Veď ona sama uviedla: “… že súčasná politická situácia, charakterizovaná legislatívnou parlamentnou smršťou, ohrozujúcou ústavné princípy a verejné financie, je pre Slovensko neúnosná a žiada si skorší termín predčasných volieb.” Práve menovanie vlády odborníkov by všetky naše problémy, dočasne vyriešila, aj to, že táto vláda by musela ísť “od koryta” a boli by aj skoršie predčasné voľby.

Tu ešte by som dodal, že ktokoľvek z nás by spôsobil škodu – ujmu na nejakom zverenom majetoku, hneď má na krku Lipšica s  § 237 – § 238 za porušovanie povinnosti pri správe cudzieho majetku. Vláda zhumpľuje celý štát a nikto z nich za nič nezodpovedá!  

Mňa osobne udivujú aj niektoré rozhodnutia orgánov, ktoré by sa zdali byť nezávislé a mali byť spravodlivé. Aj od ich rozhodnutia očakávam, aby mali svoju vnútornú logiku. Napr. teraz veľmi pertraktovaný prípad repatriovanej 44 ročnej Slovenky z Iraku. Pani Renata sama požiadala o repatriaciu z dôvodu svojho štvorročného trápenia v nejako záchytnom tábore.  Už na letisku ju zadržali naši policajti a odlúčil od svojich detí. Aj deti odlúčili od seba, hoci nevedia po slovenský. Ešte aj sudca ŠTS ju vezme do vyšetrovacej väzby, a odôvodnenie ma dorazilo, aby neušla a aby nepáchala ďalej trestnú činnosť. Ešte raz, aby na Slovensku neutiekla, možno ani nemá slovenský pas a aby nepáchala trestnú činnosť – terorizmus na Slovensku. No úžasné zdôvodnenie sudcu ŠTS, nie? Vidieť, že aj ŠTS, či príslušná prokuratúra uprednostňuje správy cudzích tajných služieb pred logikou a ochranou občianky SR. Asi podklady na jej zadržanie dostali od spriatelených tajných služieb. Je vydatá za Araba, je moslimskou, tak musela v Lýbii poslúchať a nasledovať svojho manžela!

Ako to bolo za socializmu? (1)

19.11.2023

Na napísanie tohto blogu ma inšpirovali udalosti pri pripomienke 17.11.89, ako aj súčasná, neľahká a neperspektívna, ekonomická situácia, a to nielen na Slovensku, hoci zdá sa, že u nás je to najhoršie. Asi rovnaký čas som prežil v socializme aj v súčasnom dravom a primitívnom kapitalizme. Viem život obyčajného človeka, v oboch [...]

Prečo vlastne chudobnieme? Lebo vojna na Ukrajine?

31.10.2023

To, že sme z roka na rok, my Slováci, chudobnejší cítime nielen v našich peňaženkách, ale potvrdzujú to aj články na stránkach novín a odborných štúdií. Analýzy a komparácie so zvyškom Európy sa opierajú o dáta naslovovzatých odborníkov – finančníkov, ekonómov, atď. Na túto tému nedávno bol zverejnený aj článok v Pravde, pod [...]

Potreba zmeny času – upozornenie

28.10.2023

Môj priateľ, bývalý minister financií a podpredseda vlády mi cez Viber poslal upozornenie na potrebu zmeny času dnes, 28.10. Keďže ma na tú potrebu upozorňuje tiež bývalý minister financií a (dokonca) predseda vlády, preposielam to aj vám. Ďakujeme Igi.

keketi

Keketiho ministerstvo má už sídlo. Vláda schválila prenájom od J&T

08.05.2024 12:57

Žiadne vyhovujúce priestory patriace štátu sa nájsť nepodarilo.

Evakuácia školy Senica

Vrátia sa deti vo štvrtok do škôl? Odpovedá štátna tajomníčka Kurilovská i rezort školstva

08.05.2024 12:29, aktualizované: 12:39

Podľa predbežných zistení polície išlo o kybernetický útok, respektíve indikátor hybridnej hrozby.

SR Fico Deň víťazstva fašizmus BAX

Láska je ako mier, musíme o ňu bojovať, vyhlásil na Slavíne Fico. Následne vypustil biele holubice

08.05.2024 12:22

Fico zdôraznil, že je sklamaný z Európskej únie, pretože Únia vznikla ako mierový projekt, ktorý však nemá žiadne mierové riešenie vojny na Ukrajine.

SR Čaputová Deň víťazstva fašizmus BAX

Čaputová: Pamätajme na odkaz vojny, že nenávistné ideológie môžu zabíjať

08.05.2024 11:46

Prezidentka si v stredu pripomenula obete druhej svetovej vojny pri Hrobe neznámeho vojaka na Rázusovom nábreží v Bratislave.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 456224x
Priemerná čítanosť článkov: 4110x

Autor blogu

Kategórie