Založ si blog

Aj hlúpi ľudia majú občas dobré nápady.

Aj hlúpi poslanci majú občas dobré nápady, mal správne znieť nadpis. U niektorých poslancov sa to občas objavuje, najmä keď sa blížia voľby. Napr. u takého Matoviča za celé svoje pôsobenie v NR SR som nezaregistroval žiadny dobrý nápad, teda nápad v prospech obyvateľov Slovenska. Až ten posledný, o znížení platu poslancov NR SR. Je to tak krásne, priamo jeho atómovka, že si to tu dovolím skopírovať z Pravdy: “Plat poslanca Národnej rady (NR) SR by mohol byť po novom vo výške priemernej nominálnej mesačnej mzdy zamestnanca v hospodárstve SR za predchádzajúci kalendárny rok.“ Síce aj o tretinu nižší plat zato, čo robia na svojom pracovisku, teda v NRSR je príliš, ale budiž! Keď sa náhodou pozrieme na pléna NR, tak to zíva prázdnotou. Výhovorka, že oni plnia úlohy aj v regiónoch neobstojí. Ja som ešte nikoho v našom regióne nestretol, či je to opozičný, alebo koaličný poslanec. Poslanci (tí dávno predchádzajúci) si sami určili vysoké platy, ktoré priebežne valorizujú, na rozdiel od platov bežných zamestnancov, či dôchodcov. Parlamentné strany (dokonca aj niektoré mimoparlamentné) majú zo štátneho rozpočtu za výsledok volieb toľko peňazí, že nevedia čo s nimi, to priznáva aj sám Matovič. Vo mne máta však otázka, prečo Igor s týmto neprišiel už skôr, napr. keď mal ústavnú väčšinu? Teraz je to len populistický ťah, keď jeho strana je na hranici zvoliteľnosti. Matovič je figliar! Myslím si, že z dôvodu, aby to určite neprešlo v parlamente, tak navrhuje, aby sa to týkalo už aj týchto poslancov. No kto z nich bude hlasovať “za”, keď sa všetci držia svojho válova, ako Káča čerta? Takto Igor sa stane populárnym a de facto nič sa v platoch poslancov nezmení.

Aj jeho nápad zaplatiť 500 € za účasť na voľbách by bola „atómovka“, keby to nebolo zo štátneho rozpočtu, ale napr. tiež zo straníckych peňazí.

Foto: Printscreen Pravda. Matovičov PR pred voľbami.

Je to tragédia, že takíto poslanci nás zastupujú. B. Kollár, o ktorom sa hovorilo, že podnikal s mafiánmi je druhý občan nášho štátu! Ako potom môžu vyzerať ostatní, nižšie postavení občania? Ešte sa aj prizná, že ukradol obraz a falšoval podpisy Žbirku a zrejme ich aj speňažoval. Prečo by to ináč robil, že?

Intelektom nevyniká ani väčšina ostatných vládnych činiteľov. Napr. taký Heger. Pri tlačovke s Naďom vo veci “presunu” MiGov na Ukrajinu použil na zdôvodnenie našej pomocí pre UA takýto príklad (parafrázujem, ale pozrite si z archívu tú tlačovku): “… predstavte si situáciu, keby za 2. SV, keď nás nepriateľ napadol, nikto by nám neprišiel na pomoc”. Paradoxom je to, že nás vtedy napadli naši súčasní spojenci – Nemci a na pomoc nám prišli a oslobodili, (podľa Hegera) naši terajší nepriatelia, teda Rusi (bolo ich najviac v ČA). Že koľko ich umrelo za naše oslobodenie na Slovensku, môže si každý vygoogliť. Americké vojská sa dostali najďalej na východ do Plzne, na Slovensku vôbec neboli.  

Alebo taký “kazisvet” Sulík! Svoj nesúhlas so zákazom nedeľného predaja zdôvodňoval takto: “Nech sa každý rozhodne, či v nedeľu chce ísť nakupovať, alebo do kostola”. Vážený pán “mozgový trust”, tu nejde o “nakupujúceho”, ale o “predávajúceho” a ten si NEMÔŽE vybrať. Ten musí ísť predávať!

… a takto by som mohol pokračovať s väčšinou členov NR SR, resp. vlády SR, napr. Remičová, Naď, …, ale bolo by to dlhé!

Ako to bolo za socializmu? (1)

19.11.2023

Na napísanie tohto blogu ma inšpirovali udalosti pri pripomienke 17.11.89, ako aj súčasná, neľahká a neperspektívna, ekonomická situácia, a to nielen na Slovensku, hoci zdá sa, že u nás je to najhoršie. Asi rovnaký čas som prežil v socializme aj v súčasnom dravom a primitívnom kapitalizme. Viem život obyčajného človeka, v oboch [...]

Prečo vlastne chudobnieme? Lebo vojna na Ukrajine?

31.10.2023

To, že sme z roka na rok, my Slováci, chudobnejší cítime nielen v našich peňaženkách, ale potvrdzujú to aj články na stránkach novín a odborných štúdií. Analýzy a komparácie so zvyškom Európy sa opierajú o dáta naslovovzatých odborníkov – finančníkov, ekonómov, atď. Na túto tému nedávno bol zverejnený aj článok v Pravde, pod [...]

Potreba zmeny času – upozornenie

28.10.2023

Môj priateľ, bývalý minister financií a podpredseda vlády mi cez Viber poslal upozornenie na potrebu zmeny času dnes, 28.10. Keďže ma na tú potrebu upozorňuje tiež bývalý minister financií a (dokonca) predseda vlády, preposielam to aj vám. Ďakujeme Igi.

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 452777x
Priemerná čítanosť článkov: 4079x

Autor blogu

Kategórie