Založ si blog

Fenomenálna lyžiarka, všeobecný športový talent.

Naša fenomenálna lyžiarka P. Vlhová, je podľa mojej mienky najlepšou súčasnou slovenskou športovkyňou. Pamätám si veľa, ale nepamätám si na lepšiu reprezentáciu Slovenska v individuálnom športe. Všetka česť jej! Žiaľ tohoročná sezóna nevyšla podľa jej predstáv, ako to aj sama povedala: „Majstrovstvá hodnotím dobre, v obrovskom slalome siedme miesto, v slalome piate. Nie je to zlá pozícia, stále som vpredu, ale chceli sme viac“ uviedla Vlhová. (Cit. Pravda). Myslím si, že preto jej sezóna „nevyšla“, lebo mala vysoko nasadenú latku z jej predchádzajúcich výsledkov. Čo by sme dali za to, keby v hociktorom individuálnom športe by Slováci dosahovali, ak nie rovnaké, aspoň s ňou porovnateľné výsledky. Napr. v mužskom lyžovaní, v biatlone, či v inom športe. Vďaka jej za vzornú reprezentáciu Slovenska. Určite môžeme byť na ňu hrdí!

Aby som to trochu odľahčil, chcem uviesť, že Petra je všeobecne talentovaná športovkyňa, teda súdiac podľa reklám TIPOS-u. Geniálne trafí, možno lepšie ako Messi, do bránky aj spoza postrannej čiary z rohu, nehovoriac, ako kĺzačkou zoberie loptu športovému doyenu p. Borbélyimu. V TV reklamách vidíme aj jej boxerské umenie, keď úderom odtrhne boxerské vrece zo závesu, alebo skolí nášho najlepšieho, ešte nedávno aktívneho, boxera Tomi Kid Kovácsa nečakaným úderom na solar plexus. Skoro som onemel, keď som videl, ako dala blok nášmu najlepšiemu basketbalistovi Radovi Rančíkovi. Je to fenomenálny basketbalista tak, ako Petra lyžiarka a hral ako mládežník v USA a na palubovkách takmer všetkých, basketbalovo významných štátov Európy. Jednoducho však cez Petru neprejde. Pani Petra by mohla mať na tričku napísané „no pasaran“, známe to heslo F. Castra.

Túto lyžiarsku sezónu tréner P. Vlhovej v Pravde, hodnotil o.i. a týmito slovami: „ Ani v sobotňajšom slalome nebola slovenská lyžiarka Petra Vlhová v stopercentnej kondícii. Obsadila piate miesto a oproti štvrtkovému „obráku“ si polepšila o dve priečky. Podľa trénera Maura Piniho jej však stále chýbajú sily.“ Možno aj preto, že má veľmi široký športový záber? Hoci basketbal sa považuje za výborný doplnkový šport, box neviem.

Foto:  Shot z reklamy, ako P. Vlhová dáva kôš.

Chápem, že je to len reklama, kde TIPOs využíva popularitu našej lyžiarky, ale nie som si istý, či to prospieva aj jej dobrému menu?

Ako to bolo za socializmu? (1)

19.11.2023

Na napísanie tohto blogu ma inšpirovali udalosti pri pripomienke 17.11.89, ako aj súčasná, neľahká a neperspektívna, ekonomická situácia, a to nielen na Slovensku, hoci zdá sa, že u nás je to najhoršie. Asi rovnaký čas som prežil v socializme aj v súčasnom dravom a primitívnom kapitalizme. Viem život obyčajného človeka, v oboch [...]

Prečo vlastne chudobnieme? Lebo vojna na Ukrajine?

31.10.2023

To, že sme z roka na rok, my Slováci, chudobnejší cítime nielen v našich peňaženkách, ale potvrdzujú to aj články na stránkach novín a odborných štúdií. Analýzy a komparácie so zvyškom Európy sa opierajú o dáta naslovovzatých odborníkov – finančníkov, ekonómov, atď. Na túto tému nedávno bol zverejnený aj článok v Pravde, pod [...]

Potreba zmeny času – upozornenie

28.10.2023

Môj priateľ, bývalý minister financií a podpredseda vlády mi cez Viber poslal upozornenie na potrebu zmeny času dnes, 28.10. Keďže ma na tú potrebu upozorňuje tiež bývalý minister financií a (dokonca) predseda vlády, preposielam to aj vám. Ďakujeme Igi.

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 454802x
Priemerná čítanosť článkov: 4097x

Autor blogu

Kategórie