Založ si blog

Bože, kto nám to tu vládne?

Úvodom tohto blogu chcem uviesť, že nie som naklonený činnosti tejto vlády, nemá moju dôveru tak, ako väčšiny našich občanov. Nič nedokážu domyslieť do konca, ich rozhodnutia sú chaotické a neraz ich zmenia ešte pred nadobudnutím účinnosťou tých rozhodnutí. Vidíme, že aj v krízových situáciách protipandemických opatrení, ich minulé rozhodnutia boli neúčinné a zbytočné. Hlavne však nákladné. Sú skratka nevypočítateľní, ich vládnutie je učebnicový príklad manažmentu chaosu. Majú plné ústa „práce pre ľudí“, ale pracujú hlavne pre seba a svojich „našich“ ľudí. Všade, aj mimo vlády je celý rad laikov, nevzdelancov a amatérov. Ináč to s nami nemôže ani vyzerať, ako vyzerá, keď sa obsadzujú vedúce miesta v štátnych inštitúciách (zrejme) podľa známosti, nie podľa vzdelania a skúsenosti v danom odbore a zjavne aj bez výberového konania. Aj keď chápem, že amatér z danej oblasti nemôže prísť na výberové konanie, lebo čo by aj prezentoval? Však nič o danej problematike nemôže vedieť! Tak napr. šéf PPA, či Slovenského pozemkového fondu. Boli vybratí, hoci sa výberového konania nezúčastnili, o funkciu de facto neprejavili ani záujem, jeden by súdil. Z riadne prihlásených účastníkov konkurzu nikto nevyhovel, len ten, čo sa konkurzu nezúčastnil. Takto sa mohol stať riaditeľom Slovenského pozemkového fondu učiteľ katechetiky a nemčiny. Stačí, keď štyri roky sedel v NR SR vedľa Matoviča. Je to asi pre nich dostatočná kvalifikácia. Máme síce od neho prísľub, že: „ak zlyhá, nikdy sa už nebude angažovať v politike“. No, to je skutočne „štátnické“ gesto, ktoré si môže strčiť za svoj širák. Tragédia je už aj to, že doteraz pôsobil v politike. Tento „týpek“ už bol tieňovým ministrom dopravy v OĽANO a do funkcie riaditeľa SPF vraj bol ustanovený na základe jeho čestnosti – údajne odkryl jeden (!) podvod na pobočke úradu v Žiline(?). Myslím si, že nemohol nič „odhaliť“, keď sa tomu ani nerozumie a bol outstander, zrejme podvod (ak nejaký bol), mu niekto interný vyniesol a on to len zverejnil, čiže si z toho urobil svoje PR.

Ale jeden sa už ani nediví, keď minister pôdohospodárstva nikdy nerobil v pôdohospodárstve, jeho (bývalý) štátny tajomník, ktorý sa „čestne“ vzdal funkcie, keď sa mu prišlo na 27 tis. € dotácie na osem prasiat,  je absolvent politológie, či GR štátny lesov nikdy nerobil v lesníctve. Hneď „poskočil“ na generálneho riaditeľa. Z CV p. GR Štátnych lesov sa dozvieme o ňom viac: „Ing. Tibor Köszeghy, MPH (1964) vyštudoval Elektrotechnickú fakultu SVŠT v Bratislave. Doplnkové štúdium Master of Public Health (MPH) zamerané na verejné zdravotníctvo absolvoval na Vysokej škole zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave. Pôsobil na viacerých vedúcich postoch v súkromných obchodných spoločnostiach. V období rokov 2016 – 2019 pôsobil vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni ako manažér odboru liečby v cudzine.“. Vysoká škola zdravotníctva sv. Alžbety je štátna vysoká škola, kde sa udelilo najviac akademických titulov. O tejto vysokej škole zlé jazyky hovoria, že si tam môžete kúpiť hocijaký akademický titul. Osobne viem aj o profesoroch, ktorí nikdy de facto do profilovej vysokej školy ani „nepáchli“, ale tam sa inaugurovali. Takže p. GR je „ako stvorený“ na vrcholovú funkciu v lesníctve, hoci k lesom zjavne ani nepáchol, možno okrem poľovačiek. Zjavne preto jednou z jeho prvých akcií vo funkcii gen. riaditeľa bol odstrel vzácneho jeleňa a muflona v chránenej poľovnej oblasti Poľana, ako ináč bezodplatne. Tí, čo nadávajú na p. Fica, pripomínam, že v roku 2006 za poľovačku v tejto chránenej oblasti, odvolal „starého“ poľnohospodárskeho odborníka z funkcie štátneho tajomníka. Taktiež p. Fico odvolal funkcie ministra pôdohospodárstva za pochybenia v Slovenskom pozemkovom fonde, za čo de facto minister ani nemohol.

Toto je tá vláda, ktorá chcela očistiť naše štátne orgány od podvodníkov, amatérov a vôbec „našich ľudí“. Zjavne sa im to nedarí plniť, ba naopak, darí sa im ešte viac tam „tých našich“ amatérov dosadzovať. Už aj, ešte neustanovený policajný prezident, povyšuje trestne stíhaného policajta a sľubuje ďalšie čistky. Keď však špeciálny prokurátor môže byť vo výkone trestu, prečo by nemohol byť povýšený stíhaný policajt, že? Kde s týmito funkcionármi ako spoločnosť dospejeme, to už im je zrejme jedno. Občanom by to však nemalo byť jedno.

V úvode som napísal, že táto vláda nemá moju dôveru. Ako aj môže mať, na čele aj s ľuďmi s vyššie uvedenými príbehmi? Zjavne preto má tento vládny nehomogénny a nesúdržný zlepenec v histórii Slovenska (a možno) aj Československa najmenšiu dôveru občanov?

V nadpise som vzýval p. Boha. Neverím však, že Slovensko má nejakú patrónku, teda „Sedembolestnú pannu Máriu“. Ak by malo, zrejme tento stav by nedopustila, alebo jednoducho neplní si svoje povinnosti patrónky a pracuje tak, ako naša terajšia vláda. Amatérsky.
Ja to však nevyčítam tým nekompetentným funkcionárom. Oni za to nemôžu, sú ambiciózni, hoci na seriózne plnenie vládnych povinností ich mentálne schopnosti nestačia. Aj tu platí, že si zaslúžime takých „vodcov“, aký sme si zvolili, hoci mne ich zvolili iní, bez môjho prispenia.

Ako to bolo za socializmu? (1)

19.11.2023

Na napísanie tohto blogu ma inšpirovali udalosti pri pripomienke 17.11.89, ako aj súčasná, neľahká a neperspektívna, ekonomická situácia, a to nielen na Slovensku, hoci zdá sa, že u nás je to najhoršie. Asi rovnaký čas som prežil v socializme aj v súčasnom dravom a primitívnom kapitalizme. Viem život obyčajného človeka, v oboch [...]

Prečo vlastne chudobnieme? Lebo vojna na Ukrajine?

31.10.2023

To, že sme z roka na rok, my Slováci, chudobnejší cítime nielen v našich peňaženkách, ale potvrdzujú to aj články na stránkach novín a odborných štúdií. Analýzy a komparácie so zvyškom Európy sa opierajú o dáta naslovovzatých odborníkov – finančníkov, ekonómov, atď. Na túto tému nedávno bol zverejnený aj článok v Pravde, pod [...]

Potreba zmeny času – upozornenie

28.10.2023

Môj priateľ, bývalý minister financií a podpredseda vlády mi cez Viber poslal upozornenie na potrebu zmeny času dnes, 28.10. Keďže ma na tú potrebu upozorňuje tiež bývalý minister financií a (dokonca) predseda vlády, preposielam to aj vám. Ďakujeme Igi.

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom o prímerí, ktorý je pre Izrael neprijateľný

06.05.2024 19:11, aktualizované: 22:53

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť iba časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 456032x
Priemerná čítanosť článkov: 4108x

Autor blogu

Kategórie