Založ si blog

Odpočúvanie z poľovníckej chaty – predikcia vývoja

Pán, teraz špeciálny prokurátor, často sa oháňal vetou, že: „…jeho rodičia ho vychovali slušne, a preto …“. Neberiem mu to, aj keď o tom pochybujem, lebo slušný človek by (asi) nemohol robiť špeciálneho prokurátora, keď je vo výkone trestu, a ktorého jediným krédom je obviniť každého, kto mu „príde pod ruku“, najmä však príslušníkov politickej opozície. Aj mňa vychovali rodičia k slušnosti a o. i. mi aj vštepovali, že nemám naslúchať cudzím rozhovorom. Takže ja, uniknuté informácie o odpočúvaní politickej opozície súčasnej vládnej koalície som nepozeral a prepis ani nečítal. Nedá sa však vyhnúť komentárom a zdôvodneniam odpočúvania od príslušníkov vládnej koalície a ich nominantov. Pochybujem však, že ich vyjadreniam niekto normálne uvažujúci aj verí, a ak áno, tak len ľudia s IQ na úrovni Mikulca, Hamrana, Naďa a toho známeho dreveného koníka. Osobne si myslím, že dôvod na nasadenie informačno – technických prostriedkov (ITP) pytliactva bola len zámienka na sledovanie tam sa schádzajúcich niektorých členov politickej opozície. Údajnú záujmovú osobu, ktorá mala vykonávať pytliactvo, Matúša M.  poznám z našej ulice. Ak aj bol poľovník, čo mi nepotvrdil, v čase nasadenia sledovacích ITP už nemohol mať zbraň, nakoľko bol odsúdený v inej trestnej veci a tí, už nemôžu vlastniť zbraň. (Určite zbraň nemá ani p. Lipšic). Z daného revíru poľovníci ani nehlásili pytliactvo, nenašli sa odrezané hlavy jeleňov či diviakov, ako inde a tam nenasadili ITP. Pravda píše: „ Pokračovanie v odpočúvaní aj po tom, ako vyšetrovatelia nezaznamenali konanie súvisiace s prípadom pytliactva, policajný prezident za pochybenie nepovažuje.“ „To, že  a zaznamenajú iné informácie, ktoré sú relevantné aj do iného prípadu, neznamená, že sa musia zničiť“ – uviedol Hamran na výbore NR SR. Teraz ma už len zaujíma otázka, do akého iného trestného prípadu zapadli získané informácie zo zjavne nelegálneho odpočúvania politickej opozície. Chceli zjavne kompromitovať opozíciu a vo svojom zúfalstve pred prepustením gen. Gašpara z kolúznej väzby, ten „trt makový“ (cit. R. Fico) čo tam zistili, pokúsil  špeciálny prokurátor použiť, samozrejme nezmyselne, proti jeho prepusteniu. Tak ma napadá, keby p. Fico s Kaliňákom rozprávali doma so svojimi manželkami o nezákonnej väzbe Gašpara, aj to by bol dôvod na pokračovanie jeho väzby?

Keďže nič nemali, aspoň potrebovali skompromitovať p. Fica (že slaninu je bez chleba), tak „pustili“ von nelegálny záznam. Keďže väčšina obyvateľstva to tajné a nelegálne sledovanie považuje za chrapúnstvo, p. Ficovi a strane SMER to zvýšilo vierohodnosť a volebné preferencie.

Nejako túto blamáž treba vysvetliť. Tak policajtov, čo s nahrávkami prišli do styku, údajne až 20 – zjavne to putovalo z ruky do ruky(!), pôjdu na detektor lži.

Predikcia ďalšieho vývoja úniku záznamu:

Aký bude ďalší scenár, to už len predikujem, aj na základe vyjadrenia niektorých koaličných poslancov, napr. Cigánikovej, či Grendela. Vyšetrovaním zistia, ktorý policajt to pustil do médií. Ten sa prizná a svoj čin oľutuje. Súčasne začne spolupracovať s vyšetrovacími orgánmi – inšpekciou ako kajúcnik, a povie, že tak konal na základe príkazu a podplácania zo strany SMER – SD a p. Fica. On dostane verejne pokarhanie, tajne vyznamenanie a Ficovi sa opäť zvýši, kvôli tomuto nezmyslu, volebná preferencia, čim konečne predbehne aj HLAS – SD. Že je to nepravdepodobné? Tu je všetko možné, keď minister Naď vyhlási, že „výtržníkov“ z LIDL Piešťany, jeho bývalých podriadených, financuje SMER – SD.

Pre mňa z  kauzy odpočúvania z poľovníckej chaty vyplývajú ešte  ďalšie poznatky:

  • Pán M. Bödör, ktorého  osobne dobre poznám, mám ho za človeka ochotného vždy pomôcť, že ani nie je taký „oligarcha“, ako ho médiá prezentujú. Totiž lepšiu poľovnícku chatu, ako ON má v prenájme, má na Slovensku kde – kto. Možno aj každý chatár.
Foto: Pravda. Prenajatá poľovnícka chata „oligarchu“ M. Bödöra.

  • SBS Bonul nie je až tak dobrá súkromná bezpečnostná služba ako som si pôvodne myslel. Mali chatu lepšie strážiť a nedovoliť, resp. odhaliť montáž IKP.
  • Máme výborný policajný zbor, neviem ktorá zložka, že dokázali do uzatvorenej cudzej poľovníckej chaty namontovať nepozorovane medzi parohy jeleňa prostriedky IKP. Možno, svoje schopnosti by mohli lepšie využiť pri ochrane obyvateľstva a nie na sledovanie opozície, ako napr. v totalitných režimoch.
  • Ku známej kresbe humoristu S. Radiča, kde na hrobe príslušníka ŠTB je napísané: „Odpočúvaj v pokoji“, pridať k ŠTB a NAKA. „ŠTB, NAKA, odpočúvajte v pokoji“
  • „Totalitná“ ŠTB v porovnaní so súčasnými policajnými orgánmi ani nebola taká agresívna. Oni nás sledovali prostredníctvom agentov, ako napr. terajší minister J. Budaj. Dnes, pod zámienkou napr. odhalenia pytliactva, nám vlezú aj do spálne, či na WC. Nemajú pred ničím zábrany, ako napr. bývalý minister Galko nechal odpočúvať aj kamionistu idúceho dlhší čas za jeho limuzínou. Určite na to nemal povolenie sudcu. Alebo naši vojenskí tajní ani nepotrebujú súhlas? Je to ako za Hitlera? Boli kamionistom ohrozené záujmy NATO? No, kto vie?

Ako to bolo za socializmu? (1)

19.11.2023

Na napísanie tohto blogu ma inšpirovali udalosti pri pripomienke 17.11.89, ako aj súčasná, neľahká a neperspektívna, ekonomická situácia, a to nielen na Slovensku, hoci zdá sa, že u nás je to najhoršie. Asi rovnaký čas som prežil v socializme aj v súčasnom dravom a primitívnom kapitalizme. Viem život obyčajného človeka, v oboch [...]

Prečo vlastne chudobnieme? Lebo vojna na Ukrajine?

31.10.2023

To, že sme z roka na rok, my Slováci, chudobnejší cítime nielen v našich peňaženkách, ale potvrdzujú to aj články na stránkach novín a odborných štúdií. Analýzy a komparácie so zvyškom Európy sa opierajú o dáta naslovovzatých odborníkov – finančníkov, ekonómov, atď. Na túto tému nedávno bol zverejnený aj článok v Pravde, pod [...]

Potreba zmeny času – upozornenie

28.10.2023

Môj priateľ, bývalý minister financií a podpredseda vlády mi cez Viber poslal upozornenie na potrebu zmeny času dnes, 28.10. Keďže ma na tú potrebu upozorňuje tiež bývalý minister financií a (dokonca) predseda vlády, preposielam to aj vám. Ďakujeme Igi.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 454283x
Priemerná čítanosť článkov: 4093x

Autor blogu

Kategórie