Založ si blog

Kartago / Fico / Rusko musí byť zničené!

Posadnutosť rímskeho štátnika Marcus Porcius Cato Maior – Cato st., o zničení Kartága sa v dnešnej dobe „pretavilo“ do – na domácej pôde – Fico / SMER musí byť zničený, na medzinárodnej pôde – Rusko (RF) musí byť zničené. Rímska ríša súperila o dominanciu s mestským štátom Kartágo a utrpeli veľa ponížení a zničujúcich obratov (cit. Wikipédia). Podobne je to aj dnes, kde doma bojujú, takmer všetci, voči jedinej relevantnej / alternatívnej politickej sile. Sú na to pre nich dobré všetky, aj nemorálne prostriedky, ako ich sledovanie, či monitorovanie. Politici a žiaľ aj justičné orgány, toto špehovanie nieže neodsudzujú, ale podporujú, že je to v záujme informovania verejnosti. To parafrázujem ministerku spravodlivosti, ktorá by mala byť zárukou presadzovania spravodlivosti, zákonnosti a aj slušnosti v tomto štáte. Zhodou okolností je to tá istá pani, čo pred niekoľkými rokmi verne slúžila ako vrcholná úradníčka na ministerstve spravodlivosti vo Ficovej vláde. Neviem, či to nie je už politická prostitúcia.

Na medzinárodnej scéne je vyvíjané enormné úsilie o zničenie Ruska, a to hocijakými prostriedkami v hocijakej oblasti, vrátane športu. Ruskí športovci môžu vystupovať len pod hlavičkou príslušnej zväzovej federácie, ruská zástava či hymna je prísne zakázaná. Neviem, koho vlastne medzinárodné športové orgány týmto chcú potrestať, lebo tým trescú LEN nevinných športovcov. Keď športovci USA majú radi svoju krajinu a znaky ich zástavy majú, možno aj na trenírkach, ruským športovcom to nie je dopriate, hoci aj oni môžu mať radi svoju krajinu. Ešte dobre, že miesto ruskej hymny povolili hrať svetoznámu skladbu ruského skladateľa.

Je to akože „odplata“ za údajnú antidopingovú aféru. O zistených manipuláciách s antidopingovými testami ukrajinských športovcov je akosi ticho. Čakám, kedy prijme WADA rovnako prísne kritériá aj voči Ukrajine, alebo sa to en „zametie pod koberec“, alebo sa to nechá „vyšumieť“?

Mohli sme byť svedkami nesmierneho sklamania niektorých novinárov a športových činiteľov nad úspechmi ruských športovcov na OH v Tokiu. Vraj „napriek všetkým sankciám ruskí športovci sú všade, vyhrávajú, prezentujú sa a sú šťastní“. A keď inak sa nedajú poraziť, aspoň ich treba očierniť, ako napr. po finálovom zápase B.J.King cup v Prahe. Mali sme možnosť sledovať zápas na ČT SPORT a objektívny divák musel konštatovať, že Rusko, pardón, RTC boli lepší tím ako  Švajčiarsko. Obe dvojhry vyhrali, a keby sa hrala štvorhra, tam by dominovali ešte výraznejšie, ako sa to ukázalo v predchádzajúcich zápasoch. Preto ma zarážajú slová švajčiarskeho trénera: „Hrali veľmi dobre a zaslúžili si zvíťaziť. Nepáči sa mi však, že zmenili zostavu na poslednú chvíľu a jednotku vymenili za štvorku. Niekto to môže považovať za múdry krok, ale podľa mňa je to nezmysel.“ (cit. Pravda). Podľa mňa, nezmyselné sú jeho slová (tak na úrovni ministra Naďa). Keby nebol dôvod na výmenu, určite by nevymenili Pavľjučenkovú, v rankingu WTA na 11. mieste za hráčku Samsonovovú na 39. mieste (pred víťazným duelom zrejme na 40. mieste) rankingu. Kebyže môže hrať Pavľuenková, zrejme Benčičová by prehrala ešte výraznejšie. Treba dodať, že daná zámena hráčok sa udiala v zmysle pravidiel, ktoré dovoľujú zmenu nominácie do 15 min. pred zahájením stretnutia.

Divná je aj reakcia Benčičovej: „Ak mám byť úprimná, myslím si, že to bolo škaredé od súpera. Verím však, že dobro raz zvíťazí. Vrátime sa a túto súťaž vyhráme,“ (cit. Pravda). Prečo? Teraz „dobro nezvíťazilo“? „Dobro“ je len vtedy, keď zvíťazí Švajčiarsko? Benčičová mohla byť rada, že mohla si zahrať voči slabšej súperke. Škaredé by bolo, keby Rusi súperky podcenili a postavili proti ním druhotriedny tím, čo sa ale nestalo.

Ako to bolo za socializmu? (1)

19.11.2023

Na napísanie tohto blogu ma inšpirovali udalosti pri pripomienke 17.11.89, ako aj súčasná, neľahká a neperspektívna, ekonomická situácia, a to nielen na Slovensku, hoci zdá sa, že u nás je to najhoršie. Asi rovnaký čas som prežil v socializme aj v súčasnom dravom a primitívnom kapitalizme. Viem život obyčajného človeka, v oboch [...]

Prečo vlastne chudobnieme? Lebo vojna na Ukrajine?

31.10.2023

To, že sme z roka na rok, my Slováci, chudobnejší cítime nielen v našich peňaženkách, ale potvrdzujú to aj články na stránkach novín a odborných štúdií. Analýzy a komparácie so zvyškom Európy sa opierajú o dáta naslovovzatých odborníkov – finančníkov, ekonómov, atď. Na túto tému nedávno bol zverejnený aj článok v Pravde, pod [...]

Potreba zmeny času – upozornenie

28.10.2023

Môj priateľ, bývalý minister financií a podpredseda vlády mi cez Viber poslal upozornenie na potrebu zmeny času dnes, 28.10. Keďže ma na tú potrebu upozorňuje tiež bývalý minister financií a (dokonca) predseda vlády, preposielam to aj vám. Ďakujeme Igi.

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 454729x
Priemerná čítanosť článkov: 4097x

Autor blogu

Kategórie