Založ si blog

A opäť Rusko (RF) a zas V. Putin.

Tag: rozsudok ESĽP o úmrtí dvojitého agenta Litvinenka, stopy podľa rozsudku vedú do Kremľa a iné nezmysly.

O problematickej úrovni a mieru spravodlivosti našich súdov môžeme usudzovať, niektorí z vlastnej skúsenosti, ale väčšina určite z medializovaných prípadov a z korupčnej činnosti niektorých sudcov. Keďže sudca je menovaný prezidentom republiky na doživotie, mal by to byť čestný a dôveryhodný človek. Nestačí, aby čestní a nepodplatiteľní boli, musí to aj tak vyzerať. Skutočnosť, že sudca nie je zodpovedný za vynesený rozsudok a ako to komentoval predseda špecializovaného súdu, nemôžu za to dostať ani kárne opatrenie. Zjavne preto je toľko „podivných“ rozsudkov, postrádajúce akúkoľvek logiku, či presvedčivé dôkazné bremená. Jeden sudca, ktorý zrušil rozhodnutie iného trojčlenného senátu nižšieho stupňa, okomentoval rozsudok, ako „mačkopes“.

Nedávno som napísal blog na tému rozsudku D. Kováčika. Jeden diskutujúci napísal: „Vaše hlúpe útoky na sudkyňu sú zúfalé. Akceptujte už rozhodnutia súdov, a to VŽDY, nielen keď sa Vám to hodí“ Možno má aj pravdu, ale to by sme nemohli komentovať ani súdne rozhodnutia, ako napr. proti M. Horákovej, či iné hanebné a zjavne zmanipulované súdne rozhodnutia. Ako občan asi mám právo o spravodlivosti rozsudkov aj zapochybovať.

Keď naše súdy, aspoň v mojich očiach, nie sú bez poškvrny, myslel som, že súdy na európskej úrovni sú súdy „inej kategórie“, ako sa dnes hovorí „vyšší level“. Myslel som si to, až do mediálneho zverejnenia rozhodnutia ESĽP vo veci otravy bývalého ruského agenta, ktorý „prebehol“ ku konkurenčnej britskej MI6. Svedčí to o jeho charaktere. Ak nesúhlasil s ruským režimom, nemal s ním spolupracovať na takej úrovni, ako je Federálna bezpečnostná služba (FSB) a keď s režimom súhlasil, mal mu zostať verný. Zrejme pre peniaze by predal aj svoju mater, ako sa v takýchto prípadoch hovorí.

V Pravde bola o rozsudku informácia odvolávajúca sa na tlačovú správu ESĽP. Nemám dôvod spravodajstvu neveriť. Súd uvádza, že: „Súd dospel bez pochybností k záveru, že atentát spáchali páni Lugovoj a Kovtun. Plánovaná a komplexná operácia zahŕňala obstaranie smrteľného jedu…“. Ďalej uvádzajú: „Britské vyšetrovanie v roku 2016 dospelo k záveru, že spravodajskú operáciu s cieľom usmrtiť Litvinenka pravdepodobne osobne naradil ruský prezident. Operáciu pravdepodobne riadila ruská FSB a čin vykonali ruskí občania Andrej Lugovoj a Dmitrij Kovtun.“ Doteraz som, zrejme naivne myslel, že vyšetrovacie orgány na úrovni britských, sa neopierajú o pravdepodobné hypotézy, ale o overené fakty. Preto mi veľmi úsmevne, až groteskne vyznievajú tvrdenia, že: „pravdepodobne osobne naradil ruský prezident“ , alebo „Operáciu pravdepodobne riadila ruská FSB“. Ďalej: „Súd zistil, že neexistuje žiadny dôkaz o tom, že by ktorýkoľvek z mužov (Lugovoj či Kovtun) mali osobný dôvod zabiť pána Litvinenka a že keby konali vo svojom vlastnom mene, nemali by prístup k vzácnemu rádioaktívnemu izotopu, ktorým ho otrávili.“ Súdu asi existujú dôkazy, že ruský prezident „mal osobný záujem zabiť p. Litvinenka“. Súd, ale tvrdí, že: „Plánovaná a komplexná operácia zahŕňala obstaranie smrteľného jedu…“ – no, ak by konali v mene FBS, asi operácia by nezahŕňala aj „obstaranie smrteľného jedu…“, ale asi by to vyfasovali kdesi v sklade FBS. Nie?

Vrcholom objektívneho dokazovanie je tvrdenie: „Britské vyšetrovanie vyvrátilo niekoľko (možných) teórií o tom, prečo bol atentát vykonaný. Zapojenie (Ruskej) federácie zostáva jediným hodnoverným vysvetlením,“ napísal ESĽP. Použili teda vylučovaciu metódu, a samozrejme, ako ináč, v rukáve im zostala LEN Ruská federácia, nakoniec, ako vždy.

Ja sa musím rehotať aj nad tým, ako tvrdia, že V. Putin nariadil otrávenie Navaľného niekde v lietadle nad Sibírou. Keď mu príde nevoľno, tak núdzovo pristanú, stabilizujú jeho stav a odnesú do Nemecka. Ten Putin fakt musí byť babrák, keď nedokázal otráviť ani len Sripaľovho kocúra. Síce to bolo na cudzom území, ale doma v ďalekej Sibíri, no uznajte…

Ja sa opovážim predpovedať aj výsledok vyšetrenia (hanebnej) streľby na poradcu ukrajinského prezidenta. Určite sa zistí, že to osobne nariadil V. Putin a vykonali to , vyššie spomínaní Lugovoj a Kovtun, resp. Miškin a Čepiga z akcie Skripaľ, resp. Vrbětice.

Ako to bolo za socializmu? (1)

19.11.2023

Na napísanie tohto blogu ma inšpirovali udalosti pri pripomienke 17.11.89, ako aj súčasná, neľahká a neperspektívna, ekonomická situácia, a to nielen na Slovensku, hoci zdá sa, že u nás je to najhoršie. Asi rovnaký čas som prežil v socializme aj v súčasnom dravom a primitívnom kapitalizme. Viem život obyčajného človeka, v oboch [...]

Prečo vlastne chudobnieme? Lebo vojna na Ukrajine?

31.10.2023

To, že sme z roka na rok, my Slováci, chudobnejší cítime nielen v našich peňaženkách, ale potvrdzujú to aj články na stránkach novín a odborných štúdií. Analýzy a komparácie so zvyškom Európy sa opierajú o dáta naslovovzatých odborníkov – finančníkov, ekonómov, atď. Na túto tému nedávno bol zverejnený aj článok v Pravde, pod [...]

Potreba zmeny času – upozornenie

28.10.2023

Môj priateľ, bývalý minister financií a podpredseda vlády mi cez Viber poslal upozornenie na potrebu zmeny času dnes, 28.10. Keďže ma na tú potrebu upozorňuje tiež bývalý minister financií a (dokonca) predseda vlády, preposielam to aj vám. Ďakujeme Igi.

kvety, mráz, ľad, jabloň

Meteorológovia varujú pred snehom a mrazmi, môžu poškodiť úrodu

18.04.2024 16:08

Výstrahu vydali vo štvrtok aj českí experti.

Mŕtvy v banke

O pôžičku v banke "žiadal" mŕtvy. Podpíš to, strýko! vyzývala ho neter

18.04.2024 16:00

Banku v Brazílii navštívil nezvyčajný zákazník. Sedel na invalidnom vozíku, nehovoril, padala mu hlava, ale jeho neter tvrdila, že strýko si chce zobrať pôžičku.

Zuzana Čaputová / Aurel Sabó / Jaroslav Krám / Juraj Štefanka /

Čaputová poslednýkrát ako hlavná veliteľka síl vymenovala generálov. Armáde vyjadrila uznanie a vďaku

18.04.2024 15:34

Prezidentka zdôraznila, že povýšení dôstojníci zosobňujú aj prínos Slovenska a jeho armády v rámci spojenectva v NATO.

Vít Rakušan

Rakušan: Migračný pakt nie je skvelý, ale nové pravidlá sú potrebné. Podľa Babiša klame

18.04.2024 15:12

Podľa Rakušana kým budú v ČR budú ukrajinskí utečenci, Česko bude mať v solidárnom systéme výnimku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 454045x
Priemerná čítanosť článkov: 4090x

Autor blogu

Kategórie