Založ si blog

Názorový veľtoč Igora Matoviča.

Neviem ako Vy, ale ja som nadobudol dojem, že prejavy našich súčasných ministrov by mali vysielať len po 22. hodine a sprístupniť len divákom nad 21 rokov. Klamú, zavádzajú, vymýšľajú si a fabulujú v priamom prenose. Mne sa zdá, že ministri aj ministerky majú syndróm mentálnej nedostatočnosti a tak svojim prejavom ohrozujú  mentálne zdravie slovenskej mládeže. Neuvedomujú si, že čím viac sa ukazujú v TV a na verejnosti, tým rýchlejšie klesajú ich preferencie a rastie ich nedôveryhodnosť. Uvádzal som svoj názor na „výjazdy“ Hegera, napr. do Poltára TU, kde to poriadne „schytal“, alebo verejné ďakovanie za evakuáciu z Kábulu našim vojakom a opakovane veľvyslankyne USA na Slovensku TU.

Vrcholom absurdných prejavov bola reakcia Matoviča na „úspešnú“ očkovaciu lotériu. Má krátku pamäť, alebo mení svoj názor podľa potreby, čo je v prípade bývalého premiéra a súčasného ministra financií tragédia. Ak má len krátku pamäť, je to dané jeho mentálnou výbavou, ak mení názory podľa potreby, koho tým chce vedome oklamať, či presvedčiť? Už aj tejto vláde naklonený denník SME, musel pripomenúť Matovičov výrok pri schvaľovaní tejto, jeho ďalšej,  nepodarenej aktivity: „Sú ochotní sa dať dobrovoľne očkovať, ale ak ich nepomkneme k rozhodnutiu, tak ho neurobia, títo ľudia sú pre nás dôležití,“ hovoril vtedy v parlamente minister financií a podpredseda vlády Igor Matovič.“. „. Poďme ich motivovať,“ dodal.“ (Zdroj SME).

To, že lotéria nikoho k očkovaniu nemotivovala, vidieť z vývoja „Tempa očkovania“ (Zdroj: STV).

Matovič na Fb ministerstva financií: „Podstata je tá, aby sme spoločne možno aj takým spôsobom sa pokúsili primäť tých ľudí ktorých možno aj táto finančná odmena bude motivovať k očkovaniu.“

Nezmyselne vyznieva jeho vyjadrenie pre STV spolu s ďalšími ministrami tejto nepodarenej vlády. Matovič dnes tvrdí, že: „Lotéria nikdy nebola ohlásená ako prostriedok zvýšenia zaočkovanosti, lotéria bola ohlásená ako odmena zaočkovaných. A či sa kvôli tomu niekto nechá zaočkovať je to ich slobodná vôľa, ale ako to vidíme z príkladov zo sveta určite to nebude nejaký nový markantný podiel ľudí, ktorí sa kvôli tomu zaočkujú.“ Ak by to mala byť odmena zaočkovaným, to by celý proces musel vyzerať ináč, ale možno on to nechápe.

Tak je to názorový veľtoč, či pirueta hodná vysokého športového výkonu, nie však hodná politika.

Nemenej divné sú aj vyjadrenia ďalších ministrov:

Sulík: „Je to plytvanie peňazí a dehonestujúce voči samotnému produktu.“ Otázne je, prečo nehlasovali proti lotérii vo vláde, keď na to má dnes takýto názor a prečo je s takým ministrom, ako je Matovič, v jednej vláde?

Heger: „Prebehlo druhé kolo. Ja určite nie som človek, čo to hodnotí po prvom, či druhom kole.“ Áno typický alibista Heger. Všimnite si, že paušálne sa k ničomu nepríjemnému jeho vlády a vládnych nominantov nevyjadruje, považuje to vždy „za predčasné“. Rovnako sa nevyjadruje z dôvodu predčasnosti k obvineniu súčasného policajného prezidenta. Predstavme si, čo by robil, keby to bol nominant za vlády Smeru a on by bol v opozícii.

Asi najdebilnejšie, ako vždy, sa vyjadril Budaj: „Je to vysoko sledované, má to mobilizačný efekt.“ Áno, je to vysoko sledované, aby mohli povedať heslo, ak ich náhodou vylosujú, hoci pravdepodobnosť je 10-5 . Splnilo to jedine účel vysokej sledovanosti STV, nie však zvýšiť zaočkovanosť.

Kolíková: „Nebol tu dôvod očkovaciu lotériu a sa zabaviť, ale to bol základný dôvod aby sa tu zvýšila štatistika ohľadom zaočkovanosti a tu nevidím priamo tú súvislosť“. Podobne, ako v prípade Sulíka, prečo to vo vláde nezablokovali?

Lengvarský: „Ja si myslím, že to má ešte čas.“ Nepochopil som, „čo má ešte čas“? Čím ďalej, tým je jasnejšie, že lotéria málokoho, ak vôbec niekoho, bude motivovať k zaočkovaniu sa. Lengvarský, ako typický vojak bez akýchkoľvek komunikačných schopností a zrejme jedine so schopnosťou počúvať a plniť rozkazy nadriadených, aj keď sú nezmyselné. „Má to čas“, aby sme na záver povedali, že sa zbytočne „vyhodilo“ 28 mil. €? Alebo to bude považovať, ako vojak, za „vedľajšie straty“?

Aj p. prezidenta zaperlila, keď v tomto marazme, si spomenie na 15 rokov starú a uzatvorenú causu H. Malinovej – Žákovej. Štát sa jej ospravedlnil za krátkej vlády p. Radičovej. Za inej vlády, nie proti – Ficovej, možno by ju aj odsúdili. Žijem v Nitre, kde sa údajný „atak“ stal z dôvodu, že je Maďarka. Žijem tu 50 rokov, sú tu tisíce študentov maďarskej národnosti a nikomu sa dovtedy a ani odvtedy nič podobné nestalo. Práve jej, keď išla na (asi druhý termín) štátnic. Mne, čo vyrastal na juhu Slovenska, aj nápis na jej blúzke „Maďari za Dunaj“ bol viac známy a používaný na juhu, ako v Nitre, ktoré je kozmopolitické mesto z dôvodu vysokého počtu študentov rôznych národností a vierovyznaní, z ktorých mnohí sa usadili v Nitre, či v blízkom okolí. Nie je dôvod, tu hocikoho, z dôvodu inej národnosti, nenávidieť.

Pridám ešte obrázok z internetu, nápad, ktorý by mohlo ešte zvýšiť sledovanosť očkovacej lotérie.

Zdroj: Internet

Ako to bolo za socializmu? (1)

19.11.2023

Na napísanie tohto blogu ma inšpirovali udalosti pri pripomienke 17.11.89, ako aj súčasná, neľahká a neperspektívna, ekonomická situácia, a to nielen na Slovensku, hoci zdá sa, že u nás je to najhoršie. Asi rovnaký čas som prežil v socializme aj v súčasnom dravom a primitívnom kapitalizme. Viem život obyčajného človeka, v oboch [...]

Prečo vlastne chudobnieme? Lebo vojna na Ukrajine?

31.10.2023

To, že sme z roka na rok, my Slováci, chudobnejší cítime nielen v našich peňaženkách, ale potvrdzujú to aj články na stránkach novín a odborných štúdií. Analýzy a komparácie so zvyškom Európy sa opierajú o dáta naslovovzatých odborníkov – finančníkov, ekonómov, atď. Na túto tému nedávno bol zverejnený aj článok v Pravde, pod [...]

Potreba zmeny času – upozornenie

28.10.2023

Môj priateľ, bývalý minister financií a podpredseda vlády mi cez Viber poslal upozornenie na potrebu zmeny času dnes, 28.10. Keďže ma na tú potrebu upozorňuje tiež bývalý minister financií a (dokonca) predseda vlády, preposielam to aj vám. Ďakujeme Igi.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 454831x
Priemerná čítanosť článkov: 4098x

Autor blogu

Kategórie