Založ si blog

Heger na cestách do regiónov

Zrejme z dôvodu dramatického prepadu preferencií, zato dramatického nárastu nedôvery k tejto vláde, premiér Heger, alias Matovič v. 2.1. sa vybral do regiónov v nádeji „zbierať“ politické body pre svoje čoraz viac prepadajúce hnutie či vládu. Ako povedal v Poltári, „nebojí sa pozrieť problémom do očí a chce o nich diskutovať s občanmi“, ale neznie to veľmi dôveryhodne. Keby tomu tak bolo, mohol s občanmi diskutovať napr. pred Úradom vlády SR, či pred prezidentským palácom. Tam sa neukázal. Povedal aj, že „je zvedavý na názor ľudí z regiónov“. Svoj názor ľudia jasne vyjadrili, najmä v Poltári o čom svedčí nejedno video. Napr. Plus 1 deň uvádza: „Hlúčik občanov počas premiérovej návštevy pokrikoval invektíva a vulgarizmy. Okrem nadávok si Heger vypočul, že je klamár, ušlo sa mu napríklad aj hanlivé pomenovanie fašista. Nemohlo chýbať ani tradičné motto odporcov vakcín „nedáme sa očkovať““. Je pravdou, že to mohol byť „len“ hlúčik neprajníkov, ale na videu nebolo počuť potlesk (okrem potlesku pre spievajúce deti) a pokrik na premiérovú slávu. Hegerovci zrejme boli pripravení aj na horšie privítanie, ako len slovné útoky. Prečo by ináč pózoval ochrankár v krásny slnečný deň s dáždnikom. Zrejme mal slúžiť ako ochrana pred záprdkami či zhnitými paradajkami.

Zdroj: FB

Hoci bolo 13. v piatok, Heger sa vybral aj do Fakultnej nemocnice v Nových Zámkoch. Je to štátna nemocnica s nominantom tejto vlády, tak ho prijali bez pokrikov z Poltára. Podlá webu nemocnice, „Témou návštevy bola príprava na tretiu vlnu pandémie COVID 19, zaočkovanosť v regióne, reprofilizácia nemocnice, rekonštrukcia oddelení z finančných prostriedkov Európskej únie, návšteva oddelenia centrálnej sterilizácie a neonatologickej kliniky“. Pri takto výslovne odbornom programe asi by bolo vhodné mať tam so sebou aj ministra zdravotníctva. Pochybujem že Ing. Heger, absolvent EU Bratislava a predajca alkoholu do USA, vie, čo je napr. „neonatologická klinika“.

Na tlačovke pred nemocnicou mňa zaujalo niekoľko jeho výrokov. „Chýbajú nám lekári a máme enormný nedostatok sestier. Lenže toto je dlhotrvajúci problém, ktorý sa tu dlhé roky neriešil. My nedokážeme nabrať behom roka 10.000 sestier a 3000 lekárov“. – lenže behom roka a pól ich vlády, počet sestier a lekárov sa ešte znížil.

Ďalej povedal: „My tu, žiaľ, máme fenomén, ktorý nie je v žiadnej inej krajine, a to je silná protiočkovacia kampaň opozície. To sa nikde inde nedeje, aby niekto na zdraví ľudí vytĺkal politický kapitál,“. Opozícia nerobí žiadnu „protiočkovaciu kampaň“. Na nízku zaočkovanosť Slovákov vplýva nedôvera k tejto vláde a jej mediálnym „odborníkom“. Ak by ľudia verili vláde, tak by ju aj počúvali, ako napr. vo Fínsku. Tam keď vláda odporučí nosenie rúšok, tak každý rúško aj nosí. To je prejav dôvery.

Pán premiér sa vyjadril aj k otázke „návratu expremiéra Fica zo zahraničia“ v súvislosti s jeho (ne)karanténou. Zaujímavé, niektoré otázky na „prešľapy“ koalície odbije tým, že to „nebude komentovať“, k Ficovi sa s radosťou vyjadril. Že vraj sa bude pýtať kompetentných na doriešenie tohto prípadu (parafrázujem). Že vraj „pre každého platia rovnaké pravidlá“. Jeho vyjadrenie znie akosi falošne. Určite sa pamätáme na pravidelné cesty podpredsedu tejto vlády Š. Hollého do Anglicka. V médiách v tom čase o.i. odznelo: „Po škandále s cestovaním vicepremiéra Štefana Hollého do Veľkej Británie v čase, keď Slovensko sužuje britská mutácia koranavírusu, sa nič nezmenilo. V rozhovore pre TV JOJ podpredseda vlády otvorene priznal, že naďalej svoju rodinu na ostrovoch navštevuje. A neplánuje to meniť.“ Vtedy sa prečo neozvali, že aj Hollý musí spĺňať všetko to, čo aj my ostatní a že sa bude pýtať kompetentných na doriešenie a vyvodenie sankcií?

Na jeho návšteve vo fašistami vypálenej obce Kalište ma zarazilo, že tam bol len s „vybranou spoločnosťou“ tak, ako pred rokmi na Slavíne iné „významné“ osobnosti nášho štátu. Je paradoxné čítať, že: „Okrem aktuálnych vládnych politikov sa Stretnutia generácií na Kališti,  ako vždy predtým, zúčastnili protifašistickí bojovníci, zahraničné delegácie, zástupcovia mesta Banská Bystrica, kraja i Múzea SNP predstavitelia strán SMER-SD, Hlasu a občania, ktorí si kalištiansku tragédiu tradične pripomínajú pred oslavami SNP.“ Zrejme sú im odporní protifašistickí bojovníci a aj zahraničné delegácie zo štátov, ktoré sa podieľali ma oslobodení tohto územia, napr. Rumuni, či (nebodaj) Rusi. V TV sme mohli vidieť, že zato tam nechýbali americkí vojaci (dočasne umiestnení na našom území).  Síce neviem z akého dôvodu, ale všetko nemusím chápať. Najmä nepochopiteľné.

Zdroj: screenshot TA3

Premiér Heger svojimi výjazdmi zrejme chce zbierať „preferenčné body“, ako som už uviedol v úvode. Zabúda však, že u niektorých politikov je lepšie, keď sa ukazujú čo najmenej. Napr. aj Matovič, Remišová, Mikulec, Naď, ale aj všetci ostatní. Nepoučia sa!

Ako to bolo za socializmu? (1)

19.11.2023

Na napísanie tohto blogu ma inšpirovali udalosti pri pripomienke 17.11.89, ako aj súčasná, neľahká a neperspektívna, ekonomická situácia, a to nielen na Slovensku, hoci zdá sa, že u nás je to najhoršie. Asi rovnaký čas som prežil v socializme aj v súčasnom dravom a primitívnom kapitalizme. Viem život obyčajného človeka, v oboch [...]

Prečo vlastne chudobnieme? Lebo vojna na Ukrajine?

31.10.2023

To, že sme z roka na rok, my Slováci, chudobnejší cítime nielen v našich peňaženkách, ale potvrdzujú to aj články na stránkach novín a odborných štúdií. Analýzy a komparácie so zvyškom Európy sa opierajú o dáta naslovovzatých odborníkov – finančníkov, ekonómov, atď. Na túto tému nedávno bol zverejnený aj článok v Pravde, pod [...]

Potreba zmeny času – upozornenie

28.10.2023

Môj priateľ, bývalý minister financií a podpredseda vlády mi cez Viber poslal upozornenie na potrebu zmeny času dnes, 28.10. Keďže ma na tú potrebu upozorňuje tiež bývalý minister financií a (dokonca) predseda vlády, preposielam to aj vám. Ďakujeme Igi.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 454313x
Priemerná čítanosť článkov: 4093x

Autor blogu

Kategórie