Založ si blog

Matovičov zákon – čo môže posr.ť, to pos..ie!

Tejto vláde sa zrejme nič nepodarí na prvýkrát. Horšie je, že ani na ďalší krát. Preto sa dalo predpokladať, že sa nevydarí ani „matovičova očkovacia lotéria“. Vláda vlastne spôsobuje chaos a poriadne nič nedomyslí do konca. Nie sú ani na úrovni známej „Shannonovej myši v labyrinte“z roku 1940, ktorá na druhýkrát vždy našla správne riešenie.

Shannonova myš v labyrinte – zdroj Wikipedia

Je zbytočné tu popisovať priebeh 1. kola losovania, mnohí to popísali hneď po odvysielaní relácie. Ale, že na niektoré veci neprišla ani STV, keď už „génius“ Matovič na to neprišiel, to sa divím. Dnes veľmi veľa divákov sleduje prenosy cez streaming na mobilnom zariadení, nie doma pred TV, ako my „starci“. Ani vtedy nie, keď ide o nemalé výhry zo štátneho rozpočtu teda, čo Matovič vybral od nás všetkých. Ak TV sa spojí so svojim napr. zahraničným spravodajcom a položí mu otázku, trvá niekoľko desiatok sekúnd, kým sa prestane neprítomne pozerať a ozve sa. To je to prenosové oneskorenie. To sa stalo aj pri 400 tis. sume. Zuzana prenos sledovala, nebolo podmienkou, že to musí byť niekde pred TV. Poznám niekoľko jednotlivcov, čo prenos sledovali zo zahraničia a stalo by sa im to iste, ako p. Zuzane. Pokazili to a zrejme na základe verejnej kritiky a posmeškov, vybrali sa, aj s riaditeľom STV, 400 km za ňou, aby to napravili a Zuzanu potešili.

Už na začiatku bolo jasné, že táto lotéria nebude iniciovať zvýšenie záujmu na očkovanie, čo pôvodne bolo zámerom akcie. Napr. +PLUS konštatuje“ „Denne pribúda len pár tisíc zaočkovaných prvou dávkou. Ministerstvo zdravotníctva chce ísť diskutovať do regiónov. Ani návšteva pápeža a ani spustenie očkovacej lotérie s finančnými výhrami zatiaľ nepozdvihli záujem o očkovanie.“  

„Veľký“ Matovičov úspech 600 tis. zaregistrovaných do losovania je vďaka tým, čo sa dali zaočkovať aj bez lotérie. Toto je prípad, keď dostaneme lós bezodplatne. Prečo by sme ho nezobrali, že? Určite by bolo viac iniaciatívnejšie, ak by dali každému, kto sa zaočkuje napr. sumu, ktorú sľúbili „sprostredkovateľom“. Starším viac, mladším menej. Pri celom slovenskom národe by to vyšlo rovnako, ako táto lotéria. To by bol ten „lepší vrabec v hrsti“, čo pozná aj Heger, keď spomínal, že: „už bolo dosť holubov na streche“ v súvislosti s iniciatívou min. Krajniaka. Pravdepodobnosť výhry 100 tis. je asi 10-5 , teda minimálna. Koho by to asi podnietilo dať sa zaočkovať, keď to a priori odmieta, a potom, je to ten „holub na streche“.

Táto vláda vládne „metódou pokusov a vyhodnotení“. Urobí nejaký akt, vyhodnotí to ako omyl a prijme ďalšie mylné opatrenie. Preto tu máme aj Covidautomat v. 4.0. Vláda s nami hrá zjavne videohru. Remišová pri menovaní tejto „aprílovej“ vlády povedala, že: „ je to reštart vlády“. Áno, jedna hra vám nevyjde, tak hru zresetujete a začnete novú hru. Reštart. Len dokedy vám to bude tento národ ešte trpieť?

Sú verejne známe tzv. Murphyho zákony – v podstate, „čo sa môže pokaziť, sa pokazí“. V prípade tajto vlády, ale najmä Matoviča, by sa mohli zaviesť nové zákony s podstatou – „Čo môže posrať to poserie“. Nemal by sa do ničoho púšťať. Čo tu stvárajú, bolo by to aj úsmevné, keby sme v tom nemuseli žiť, ako to povedal klasik.

Ako to bolo za socializmu? (1)

19.11.2023

Na napísanie tohto blogu ma inšpirovali udalosti pri pripomienke 17.11.89, ako aj súčasná, neľahká a neperspektívna, ekonomická situácia, a to nielen na Slovensku, hoci zdá sa, že u nás je to najhoršie. Asi rovnaký čas som prežil v socializme aj v súčasnom dravom a primitívnom kapitalizme. Viem život obyčajného človeka, v oboch [...]

Prečo vlastne chudobnieme? Lebo vojna na Ukrajine?

31.10.2023

To, že sme z roka na rok, my Slováci, chudobnejší cítime nielen v našich peňaženkách, ale potvrdzujú to aj články na stránkach novín a odborných štúdií. Analýzy a komparácie so zvyškom Európy sa opierajú o dáta naslovovzatých odborníkov – finančníkov, ekonómov, atď. Na túto tému nedávno bol zverejnený aj článok v Pravde, pod [...]

Potreba zmeny času – upozornenie

28.10.2023

Môj priateľ, bývalý minister financií a podpredseda vlády mi cez Viber poslal upozornenie na potrebu zmeny času dnes, 28.10. Keďže ma na tú potrebu upozorňuje tiež bývalý minister financií a (dokonca) predseda vlády, preposielam to aj vám. Ďakujeme Igi.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 454205x
Priemerná čítanosť článkov: 4092x

Autor blogu

Kategórie