Založ si blog

Prečo naše médiá mlčia o Ruskej pomoci v Grécku?

Prírodné zákony nie je možné porušiť, či odignorovať. Keď nerešpektujeme prírodu a nežijeme s ňou v súlade, tak ako to vyhovuje prírode a nie nám, skôr, alebo neskôr sa to prejaví negatívne. Pre kapitalistické ekonomické zriadenia však výroba prináša zisk, kapitál, tak všetko sa tomu musí podriadiť. Ekonomická prosperita sa prejavuje v relatívne krátkom časovom období, najlepšie keď ešte v „danom volebnom období“. To je populizmus a zbieranie si preferenčných bodov. Preto asi USA odstúpili od Parížskej dohody o zmene klímy – z dôvodu dočasného ekonomického blahobytu Američanov.

Panel vedcov OSN uviedol, že v ochrane životného prostredia „sa už budík nedá vypnúť“ Treba okamžite konať na záchranu životného prostredia, teda aj celej zeme.

Súčasné lesné požiare na celom svete už sú príznakom neodvrátiteľnej apokalypsy. Už LEN hasíme následky našej dlhodobej nerozvážnosti a ignorancie, pokiaľ je to ešte vôbec možné hasiť. Zdá sa, že „ v hasení požiarov“ je väčšia súdržnosť, ako pri ochrane životného prostredia.  Určite všetci sme s radosťou prijali správu z médií, že: „Ešte v nedeľu ráno vyrazilo do Grécka celkovo 75 slovenských hasičov s 30 kusmi techniky.“ Slovenskí hasiči pôsobia na ostrove Eubója, ktorý je požiarmi najviac zasiahnutý. Podľa agentúrnych správ mali pôsobiť blízkosti Atén, ale „tam sa situácia natoľko zlepšila, že boli presmerovaní na daný ostrov“. Okrem slovenských mužov pomáhajú Grékom aj zbory z Ukrajiny, Rumunska, Srbska a Poľska. Leteckú podporu poskytujú tímy zo Švajčiarska a Egypta – uvádzajú naše tlačové agentúry.

Iné médiá však uvádzajú:, že Rusi nasadili na pomoc Aténam svoje unikátne lietadlo Beriev-200, ktoré je jediným hasičským lietadlom, schopným lietať aj v extrémnych poveternostných podmienkach s teplotami nad 45 stupňov.

Rusi hasili najskôr oblasť Varympompi na predmestí Atén a potom sa presťahovali do metropolitných oblastí Kifissia, Politeia a Psychiko. Preto sa situácia v okolí Atén výrazne zlepšila, hoci mestom sa stále šíri hustý dym, ktorý aténčanom sťažuje život o ohrozuje už aj ich zdravie. Niektorí odborníci tvrdia, že dym bude mesto trápiť pravdepodobne ešte niekoľko týždňov. Každopádne však Rusi na aténčanov zapôsobili a Gréci im posielajú veľké poďakovania.“

Bariev – 200. Zdroj Wikipedia.

Zdá sa, že naše médiá vedia písať o Rusku len negatívne, pozitíva úspešne ignorujú. Tomu a hovorí „vyváženosť a objektivita“!

Ako to bolo za socializmu? (1)

19.11.2023

Na napísanie tohto blogu ma inšpirovali udalosti pri pripomienke 17.11.89, ako aj súčasná, neľahká a neperspektívna, ekonomická situácia, a to nielen na Slovensku, hoci zdá sa, že u nás je to najhoršie. Asi rovnaký čas som prežil v socializme aj v súčasnom dravom a primitívnom kapitalizme. Viem život obyčajného človeka, v oboch [...]

Prečo vlastne chudobnieme? Lebo vojna na Ukrajine?

31.10.2023

To, že sme z roka na rok, my Slováci, chudobnejší cítime nielen v našich peňaženkách, ale potvrdzujú to aj články na stránkach novín a odborných štúdií. Analýzy a komparácie so zvyškom Európy sa opierajú o dáta naslovovzatých odborníkov – finančníkov, ekonómov, atď. Na túto tému nedávno bol zverejnený aj článok v Pravde, pod [...]

Potreba zmeny času – upozornenie

28.10.2023

Môj priateľ, bývalý minister financií a podpredseda vlády mi cez Viber poslal upozornenie na potrebu zmeny času dnes, 28.10. Keďže ma na tú potrebu upozorňuje tiež bývalý minister financií a (dokonca) predseda vlády, preposielam to aj vám. Ďakujeme Igi.

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Russia Ukraine War Struggling Farmer

Zelenskyj umožňuje stíhať veľkých gaunerov. Ministra podozrievajú, že okradol štát o hektáre pôdy

23.04.2024 12:18

Skupina organizovaného zločinu na čele so šéfom vládneho agrorezortu podľa vyšetrovateľov ukradla pozemky v celkovej hodnote 6,85 milióna eur.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 454593x
Priemerná čítanosť článkov: 4095x

Autor blogu

Kategórie