Založ si blog

Ešte stále študent Mgr. J. Šeliga?

Moju pozornosť upútal podnetný blog „Pán Mgr. Juraj Šeliga, aké právo Ste vlastne študovali?“ Keďže tento náš „múdry“ politik už dávnejšie mi je podozrivý, rozhodol som sa touto formou vyjadriť svoj súhlas s uvedeným blogom, ako aj s podstatnou časťou k tomu diskutujúcich.

J. Šeliga nielen mňa, ale zrejme aj mnohých iných upútal svojou aktivitou v uliciach Slovenska, kým ešte nezaviedli (vrátane jeho) permanentný núdzový stav. Objavoval sa ako „ľudovo – masový“ a (vraj) nezávislí aktivista v čele sprievodov (akože) „Za slušné Slovensko“ aj s tou druhou adolescentkou, ktorá na svoju politickú kariéru zrejme len čaká. Vtedy, počas pouličných protestov Mgr. Šeliga tvrdil, že aktivity Za slušné Slovensko nie sú koordinované z prezidentského paláca. Z vlastného poznania viem, že to nebola pravda, vtedajšie aktivity a tým zrejme aj Mgr. Šeliga bol „usmerňovaný“ od vtedajšieho osadenstva paláca. Z čoho vychádzam? Vtedajšie nepokoje sa preniesli aj do nášho mesta, nie však v rozsahu ako to niektoré médiá uvádzali. Údajne sa ich tu bolo aj 4 tis. účastníkov. Raz som išiel náhodou okolo toho bordelu a ak ich bolo do 200, tak mnoho. Na to námestie by ich 4 tis. ani nezmestilo. Na uvedenom stretnutí vystúpil s „plamenným“ príhovorom aj jeden môj známy. Človek, ktorý sa nikdy politický verejne neangažoval. Nebol by schopný ani taký príhovor napísať. Pýtal som sa ho, ako si to „z ničoho“ dokázal? Jednoducho, odpovedal. „Môj blízky rodinný príslušník robí blízko p. prezidenta, tak mi dali príhovor a povedali, aby som to na zhromaždení prečítal. Tak sa stalo“. To vo mne evokuje otázku, či aj ostatné aktivity a prejavy na tejto „Agore“ nemali autorov v Grasalkovičovom paláci?

Dôkazom takéhoto „prepojenia“ aktivít Za slušné Slovensko je aj to, že ich hlavný organizátor sa „naraz“ ocitol na poprednom mieste kandidátky strany ex – prezidenta.

Aj ja som si vtedy pozrel CV Mgr. Šeligu. Rovnako, ako uvedený p. bloger, som našiel: „Šeliga vyštudoval právnickú fakultu Trnavskej univerzity v Trnave, kde ďalej pôsobil ako interný doktorand na Katedre ústavného práva a teórie práva.“ Keďže som zbehlý v akademických veciach, upútala ma veta: „…kde ďalej pôsobil ako interný doktorand…“ a následne vzŕsla otázka, prečo p. Mgr. nepoužíva aj titul „PhD“, teda „Philosophie doctor“, keď bol „interným doktorandom“ – dodávam, že je to uvedené v minulom čase! S internými doktorandmi som všeobecne osobne mal zlé skúsenosti. Mnohí z nich, boli prijatí po protekcii a oni si s tým len predĺžili pobyt na škole s využitím výhod študenta, ale ako doktorandi už za nemalý plat. Čiže byť niekoľko rokov naďalej ako študent,  využívať výhody študentského statusu, napr. cestovať bezodplatne, bývať na internáte, stravovať sa v menze, atď., nie je najhoršie. Za socializmu to odvážnejší študenti robili tak, že neurobili 1 – 2 postupové skúšky a tak si predĺžili pobyt napr. v hlavnom meste.

V prípade Mgr. Šeligu som sa obrátil s otázkou v rámci zákona o slobodnom prístupe k informáciám na jeho Alma mater. Moje otázky boli jednoduché, zato odpovede TRUNI zaujímavé, no posúďte:


            Vyššie uvedené sú screenshot mailovej odpovede z TRUNI.

Takže, Trnavská univerzita dospela k názoru, otázka „v ktorom čase Mgr. Šeliga študoval na 3. stupni vzdelávania“ za štátne peniaze je „osobný údaj“.

Dizertačnú skúšku vykonal v roku 2017. Dizertačnou skúškou sa ukončuje tzv. študijná časť tohto stupňa štúdia. Títo študenti dizertačnú skúšku vykonávajú čo možno najskôr, lebo po jej absolvovaní sú preraďovaní do vyššieho platového pásma.

Takže vo vyjadreniach je diskrepancia! Mgr. J. Šeliga uvádza, že „pôsobil ako interný doktorand“, jeho domovská univerzita uvádza, že: „je v súčasnosti ešte študentom“. Je nepravdepodobné, že by stále bol študentom, akosi to časovo nevychádza. Ak napr. má prerušené štúdium, tak nie je študentom a na tak dlhú dobu ani nemôže prerušiť štúdium. Zavádzať by nemal ani súčasný podpredseda parlamentu a ani slovenská univerzita –  hoci pri dnešnej úrovni SK univerzít a aj pri podivnej minulosti súčasného predsedu NR SR, je možné všetko!!!

Ešte na margo vyššie citovaného blogu https://nino16.blog.pravda.sk/ – neviem, odkiaľ berie odvahu J. Šeliga vyjadrovať sa k veciam, ktoré nezažil a zjavne poriadne nemá to ani naštudované. Je smutné, keď tvrdí ako podpredseda NR SR, že „núdzovým stavom nie sú obmedzené žiadne základné ľudské práva“. Jeden diskutér ich tam konkrétne uvádza, možno si to JŠ aj prečíta! Možno jeho nie sú, naše určite!

Ako to bolo za socializmu? (1)

19.11.2023

Na napísanie tohto blogu ma inšpirovali udalosti pri pripomienke 17.11.89, ako aj súčasná, neľahká a neperspektívna, ekonomická situácia, a to nielen na Slovensku, hoci zdá sa, že u nás je to najhoršie. Asi rovnaký čas som prežil v socializme aj v súčasnom dravom a primitívnom kapitalizme. Viem život obyčajného človeka, v oboch [...]

Prečo vlastne chudobnieme? Lebo vojna na Ukrajine?

31.10.2023

To, že sme z roka na rok, my Slováci, chudobnejší cítime nielen v našich peňaženkách, ale potvrdzujú to aj články na stránkach novín a odborných štúdií. Analýzy a komparácie so zvyškom Európy sa opierajú o dáta naslovovzatých odborníkov – finančníkov, ekonómov, atď. Na túto tému nedávno bol zverejnený aj článok v Pravde, pod [...]

Potreba zmeny času – upozornenie

28.10.2023

Môj priateľ, bývalý minister financií a podpredseda vlády mi cez Viber poslal upozornenie na potrebu zmeny času dnes, 28.10. Keďže ma na tú potrebu upozorňuje tiež bývalý minister financií a (dokonca) predseda vlády, preposielam to aj vám. Ďakujeme Igi.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Maximilian Krah

Krah i napriek špionážnej kauze zostáva lídrom kandidátky AfD v eurovoľbách. Obvineného asistenta prepustil

24.04.2024 10:52

Krahovho asistenta zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu.

Sergej Šojgu

Moskovský súd uvalil väzbu na Šojguovho námestníka. Obvinil ho z korupcie

24.04.2024 10:33

Timur Ivanov je obvinený z prijatia úplatku v "obzvlášť vysokej výške."

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 454699x
Priemerná čítanosť článkov: 4096x

Autor blogu

Kategórie