Založ si blog

Najviac škody narobí usilovný blbec.

O nezmyselnosti celoplošného testovania, alebo skríningu, ako premiér pôvodný nezmysel zakódoval, odznelo veľa relevantných a fundovaných zdôvodnení. Každý, kto bol schopný počúvať (s porozumením) to pochopil. Pochopili to už aj Remišová, či Šeliga. Nepochopil to len terajší premiér a jeho oddaná štafáž. Každý iný vie, že testovanie nelieči, preto optimistické zdôvodnenie, že po testovaní je menej chorých ľudí je zavádzajúce. Zníženie chorobnosti je z dôvodu prirodzeného uzdravenia chorých, (žiaľ) úmrtí a obmedzenia pohybu ľudí. Ďalšou nezmyselnosťou považovať testovanie za niečo preukazné je, že pri testovaní sa netestuje vždy rovnaká „vzorka“. Líšia sa nielen počtom testovaných, ale aj ich zložením. Zoberme si napríklad počty z účasti na trojkolovom testovaní v Nitre – 1. 43 716, 2. 40 948, 3. 42 104, z celkového počtu obyvateľov v okrese 161 679. Pri účasti 1. kole 27,04%, 2. 25,33%, 3. 26,04%, sa všetky tri testované súbory mohli líšiť aj účastníkmi, teda vôbec nemuseli mať spoločný prienik. Určite sa nájdu okresy, kde je tento rozdiel ešte markantnejší. Nepresnosť je aj v tom, že zistení nakazení v jednotlivých kolách sa s najväčšou pravdepodobnosťou na ďalšom kole testovania nezúčastnia, nakoľko sú v 10 dňovej karanténe, ak už neležia v nemocnici. V jednom provládnom denníku na otázku: Znamená negatívny výsledok antigénového testu, že som zdravý? Znela odpoveď: „Nie. Negatívny antigénový test veľmi zjednodušene znamená, že v deň testovania nie ste infekčný. „Negatívny výsledok testu neznamená, že v sebe nemáte vírus. Neznamená ani to, že v najbližších dňoch nebudete infekčný. Aj pri negatívnom výsledku antigénového testu je potrebné dodržiavať všetky platné protiepidemické opatrenia,” pripomína ministerstvo zdravotníctva.

Takže, testovanie je na dve veci … , ale zrejme to slúži ako dobrý biznis malej TT firmičke.

Premiér, primátor Hattas, riaditeľ FN Nitra (ináč nominant OĽANO) unisono vyzdvihovali „úspech“ celoplošného testovania, či skríningu v tomto krajskom meste. Riaditeľ FN dokonca „potešil“ Nitranov, že budeme si musieť  zvyknúť na opakované testovanie niekoľko mesiacov, či aj rok. Podľa ministra zdravotníctva optimálne je opakovanie testovanie každých 5 dní. Podľa tejto logiky Nitrania by sa testovali podľa optimálneho variantu ministra až 73 krát! Super, to sa teším, že z nosa budeme mať franforce, teda tí, ktorí tam zakaždým pôjdu.

Je zaujímavé, že incidencia podľa testovania v Nitre postupne klesala z 2,13% – 1,02 – 0,77 (podľa Matoviča 3. kolo 1,01%), ale počet hospitalizovaných neklesá, ani po najväčšom znížení medzi 1. a 2. kolom, ba naopak. Podľa grafu z internetu, v okolitých krajinách, kde sa netestuje počet hospitalizovaných klesá, len na Slovensku, kde sa intenzívne testuje, počet hospitalizovaných kontinuálne rastie. Žiaľ, rastie aj počet úmrtí.

Zdroj: Denník N

Ďalší dôkaz o nezmyselnosti testovania je priamo z Úradu vlády. Po prepuknutí pandémie na úrade vlády, nám bolo povedané, v súvislosti s „prieserom“ podpredsedu Holého, že vláda sa testuje pravidelne každý týždeň, no a napriek tomu sa nakazila asi ½ vlády.

Naša súčasná vláda je skutočne krízová, nieže by riešila krízovú situáciu, ale krízu vytvára. Donedávna svoje rozhodnutia odôvodňovali jednoducho, „lebo Fico“. Teraz to odôvodňujú, „lebo tak sme sa dohodli“ – takto komentoval Matovič rozdelenie SK okresov na cca ½ hroších a ½ lepších, a to bez ohľadu na výšku incidencie.  „Ideme testovať 36 horších okresov. Ide o život, ide o zdravie, politika musí ísť bokom“ – zdôvodňoval Matovič na tlačovke svoje politické rozhodnutie. Bolo zaujímavé, ako Matovič zdôvodnil rozdelenie SK na tieto dve skupiny. S hranicou podľa % výskytu pozitivity na úrovni nad/pod 0,5% údajne nesúhlasil Sulík. Tento nový a nezmyselný „projekt“ navrhol Krajniak a s tým sa všetci stotožnili. No, hlúpe nápady môžu podporiť len hlúpi ľudia.

Slovensko je teda rozdelené na základe neúplných údajov podľa % výskytu z nepresných a o zdraví nič nevypovedajúcich Ag testov na odberných miestach, v sumáre za daný okres v komparácii s ďalšími okresmi. Takže aj obec s 0,0% sa musí testovať, keď iná obec v okrese „im to pokazí“. Matovič to „vysvetlil“ tým, že práve medzi obcami je intenzívnejší pohyb, čo v čase obmedzenia pohybu je ďalší jeho nezmysel.

Ako dlhoročný učiteľ som počul veľa hlúpych odpovedí, ale „traja mušketieri“, ako sa Matovič onehdá pomenoval, na tlačovke po zasadaní pandemickej komisie 27.1., prekonali všetky doterajšie. V tom jeho kolektíve chýbali už len dvaja – Naď a Krajniak, aby tam boli všetci jeho najväčší „múdrosráči“.

Na otázku novinára, či sa neuvažujú o výmene Matoviča na čele vlády odpovedal predseda poslaneckého klubu OĽANO Šipoš nasledovne: „Nevidím priestor na výmenu premiéra Matoviča. Pokiaľ viem, usilovne pracuje od rána do večera 7 dní v týždni“. Už starý vtip zo socializmu hovorí, že: „najhorší je usilovný blbec,“ ten narobí najviac škody. Zrejme je to pravda aj v prípade Matoviča, ktorému sa úspešne darí budovať „Slovenskú hlavu XXII“, ktorá je absurdnejšia ako tá Hellerova.

Ako to bolo za socializmu? (1)

19.11.2023

Na napísanie tohto blogu ma inšpirovali udalosti pri pripomienke 17.11.89, ako aj súčasná, neľahká a neperspektívna, ekonomická situácia, a to nielen na Slovensku, hoci zdá sa, že u nás je to najhoršie. Asi rovnaký čas som prežil v socializme aj v súčasnom dravom a primitívnom kapitalizme. Viem život obyčajného človeka, v oboch [...]

Prečo vlastne chudobnieme? Lebo vojna na Ukrajine?

31.10.2023

To, že sme z roka na rok, my Slováci, chudobnejší cítime nielen v našich peňaženkách, ale potvrdzujú to aj články na stránkach novín a odborných štúdií. Analýzy a komparácie so zvyškom Európy sa opierajú o dáta naslovovzatých odborníkov – finančníkov, ekonómov, atď. Na túto tému nedávno bol zverejnený aj článok v Pravde, pod [...]

Potreba zmeny času – upozornenie

28.10.2023

Môj priateľ, bývalý minister financií a podpredseda vlády mi cez Viber poslal upozornenie na potrebu zmeny času dnes, 28.10. Keďže ma na tú potrebu upozorňuje tiež bývalý minister financií a (dokonca) predseda vlády, preposielam to aj vám. Ďakujeme Igi.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 454185x
Priemerná čítanosť článkov: 4092x

Autor blogu

Kategórie