Založ si blog

Trump odchádza, priatelia ho opúšťajú.

Aj v prípade mocných a vplyvných ľudí (zrejme) platí, že ak stratíš moc, stratíš priateľov a prívržencov. Zrejme táto strata priateľov neobíde ani končiaceho amerického prezidenta D. Trumpa. Vidieť to aj zo súčasného mediálneho šialenstva proti nemu. Pred corona krízou za jeho éry sa americká ekonomika výrazne zmáhala, nikto mu to nemôže poprieť. Je zrejmé, že pandémiu mierne podcenil a neprijal včas opatrenia, ale slovenská vláda sa od neho, v tomto veľmi nelíši.

Aj pre zmiernenie napätia vo svete urobil najviac zo všetkých doterajších US prezidentov. Hoci bol vo funkcii len jedno funkčné obdobie, nepreukazoval však sklony k násiliu a nechoval sa tak, ako typický americký jastrab. „Zbožňovaný“ Obama, hoci je nositeľom Nobelovej ceny za mier, začal viac vojen ako známy medzinárodný agresor Reagan. Nehovoriac o tom, koľko je za tými vojnami ľudských životov, často aj nevinných – civilov.

„Démonizovaný“ Trump odchádza s čistým štítom a nepopísanou stránkou vojnových zločinov (viď. obr.)!

Obr. zdroj internet.

Ako to bolo za socializmu? (1)

19.11.2023

Na napísanie tohto blogu ma inšpirovali udalosti pri pripomienke 17.11.89, ako aj súčasná, neľahká a neperspektívna, ekonomická situácia, a to nielen na Slovensku, hoci zdá sa, že u nás je to najhoršie. Asi rovnaký čas som prežil v socializme aj v súčasnom dravom a primitívnom kapitalizme. Viem život obyčajného človeka, v oboch [...]

Prečo vlastne chudobnieme? Lebo vojna na Ukrajine?

31.10.2023

To, že sme z roka na rok, my Slováci, chudobnejší cítime nielen v našich peňaženkách, ale potvrdzujú to aj články na stránkach novín a odborných štúdií. Analýzy a komparácie so zvyškom Európy sa opierajú o dáta naslovovzatých odborníkov – finančníkov, ekonómov, atď. Na túto tému nedávno bol zverejnený aj článok v Pravde, pod [...]

Potreba zmeny času – upozornenie

28.10.2023

Môj priateľ, bývalý minister financií a podpredseda vlády mi cez Viber poslal upozornenie na potrebu zmeny času dnes, 28.10. Keďže ma na tú potrebu upozorňuje tiež bývalý minister financií a (dokonca) predseda vlády, preposielam to aj vám. Ďakujeme Igi.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 452105x
Priemerná čítanosť článkov: 4073x

Autor blogu

Kategórie