Založ si blog

Ako si niektorí menia názory. Kuciak – Lučanský.

Slovensko za niekoľko málo rokov zažíva dve (tri) tragické úmrtia. Keďže väčšina z nás nemá „krátku“ pamäť a aj Internet pomáha, je zaujímavé sledovať ako na tieto dve vraždy reagujú, resp. nereagujú naše politické špičky. (Tu dodávam, že nechcem špekulovať či v prípade gen. Lučanského ide o vraždu, resp. samovraždu.) Ak ide o samovraždu, štát pripravil všetky, komfortné podmienky, aby sa to mohlo stať, a preto by mal z toho vyvodiť všetku zodpovednosť.

Foto: Pravda
Foto: Denník N

Ministerka spravodlivosti sa k prípadu úmrtia gen. Lučanského, slovnou kadenciou podľa súdr. por. Troníka z Černých barónov „ta – ta – ta – ta – ta – ta a někdy i více“, niekoľkokrát vyjadrila.

Ministerka spravodlivosti si myslí, že celá udalosť je spolitizovaná a odmietla preto akékoľvek ďalšie politické odkazy v súvislosti s Lučanského samovraždou. „Nemám dôvod uvažovať nad svojím odchodom,“ povedala Kolíková s tým, že ak by odišla, považovala by to za zbabelé.“ (Cit. TB)
Ajhľa, ajhľa p. ministerka! V prípade vraždy p. Kuciaka, ktorého zavraždila mafia a nepomohol k tomu štát ( a štát vyvesil aj čierne zástavy), vehementne všetci požadovali od vlády vyvodenie politickej zodpovednosti.

Pripomeňme si trocha históriu: Abdikoval minister kultúry, ktorý s tým nič nemal.
„Svoju rezignáciu vysvetlil ľudským rozhodnutím, súvisiacim s úkladnou vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky. „Či už sa potvrdí alebo nie, že ich smrť súvisela s novinárskou prácou, neviem si predstaviť, že budem naďalej sedieť vo funkcii ministra… …Ľudsky povedané, neviem sa ako minister kultúry vyrovnať s tým, že za môjho pôsobenia bol zavraždený novinár. Moja demisia z faktického hľadiska nič nerieši, ale jednoducho cítim to tak, že to musím urobiť…,  …už aj preto, že práve ministerstvo kultúry má k médiám zo všetkých rezortov najbližšie,“ uviedol Marek Maďarič.“

Prezident Kiska: Kiska sa Maďaričovi, pri prijímaní jeho abdikácie, poďakoval za jeho prácu v rezorte a ocenil jeho politické gesto. „Myslím, že mnohí iní by si z neho mohli brať príklad,“ uzavrel.

Kiska ďalej: „Čakal som týždeň na to, aké rozhodnutie urobí vláda, zdá sa však, že žiadne riešenie sa nečrtá.“ Prezident preto začne rokovania s politickými stranami o ďalšom vývoji na Slovensku.Riešenie vidí v rozsiahlej rekonštrukcii vládneho kabinetu alebo predčasných parlamentných voľbách.“ Kde je teraz „morálny etalón“ Kiska? Ozve sa len keď „ide“ o Fica?

Tvrdé slová odzneli aj od vtedajšieho opozičného politika Matoviča, (ktorý je teraz asi na medveďoch):

Foto: denník n
Igor Matovič (vľavo) si podal ministra Kaliňáka.
Zdroj: TASR

Zmeniť názor na podobnú vec o 180 0 je falošnosť a bezcharakternosť.

Záverom, si myslím, že ešte sem sa hodí aj vtedajšia výzva M. Beblavého (neviete prečo sa teraz neohlásil?): „Keď nevedia odstúpiť tí, čo majú, musia tí ostatní“ – tým zrejme tiež apeloval na odstúpenie vtedajšej vlády.

Ako to bolo za socializmu? (1)

19.11.2023

Na napísanie tohto blogu ma inšpirovali udalosti pri pripomienke 17.11.89, ako aj súčasná, neľahká a neperspektívna, ekonomická situácia, a to nielen na Slovensku, hoci zdá sa, že u nás je to najhoršie. Asi rovnaký čas som prežil v socializme aj v súčasnom dravom a primitívnom kapitalizme. Viem život obyčajného človeka, v oboch [...]

Prečo vlastne chudobnieme? Lebo vojna na Ukrajine?

31.10.2023

To, že sme z roka na rok, my Slováci, chudobnejší cítime nielen v našich peňaženkách, ale potvrdzujú to aj články na stránkach novín a odborných štúdií. Analýzy a komparácie so zvyškom Európy sa opierajú o dáta naslovovzatých odborníkov – finančníkov, ekonómov, atď. Na túto tému nedávno bol zverejnený aj článok v Pravde, pod [...]

Potreba zmeny času – upozornenie

28.10.2023

Môj priateľ, bývalý minister financií a podpredseda vlády mi cez Viber poslal upozornenie na potrebu zmeny času dnes, 28.10. Keďže ma na tú potrebu upozorňuje tiež bývalý minister financií a (dokonca) predseda vlády, preposielam to aj vám. Ďakujeme Igi.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 453813x
Priemerná čítanosť článkov: 4088x

Autor blogu

Kategórie