Založ si blog

Ďalší tupci vo vláde I. Matoviča?

Naši páni ministri nás dennodenne presviedčajú, že na svoj úrad nedorástli. Už sú tam takmer 10 mesiacov, ich opakované chyby a nezmyselné vyjadrenia nasvedčujú, že nemajú ani nádej do svojich funkcií dorásť. Žiaľ, boli „vytiahnutí“ šašom, ako to aj ON o sebe hovoril, a zostali len klaunmi.

Tak napr. minister vnútra, opravdivý generál, ako to o ňom hovoril Matovič pri nominovaní, nevie rozlíšiť štátny smútok pred daním úcty pre dlhoročného zomrelého zamestnanca. V slušných inštitúciách býva dobrým zvykom, pri úmrtí svojho (aj bývalého) zamestnanca uctiť si ho vyvesením čiernej zástavy. Keďže Mikulec (je asi) jednoduchšieho myslenia a neurobil to pri úmrtí generála Lučanského sám od seba, požiadala o to manželka gen. Lučanského. Cit. z denníka: „O vyvesenie čiernej vlajky ako poctu nebohému policajnému prezidentovi Milanovi Lučanskému žiada jeho manželka. Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) však hovorí nie, vraj neboli naplnené podmienky vyhlásenia štátneho smútku.

Pán minister Mikulec, nejde o štátny smútok, ale o úctu k dlhoročnému a úspešnému zamestnancovi! On, na rozdiel od vás, bol dlhoročným zamestnancom ministerstva vnútra a prešiel všetkými kariérnymi stupňami. Štátny smútok vy, ako minister, ani nemôžete vyhlásiť. ((3) Spustenie štátnej vlajky pri štátnom smútku trvá v čase určenom v rozhodnutí vlády Slovenskej republiky.- cit. zo zákona)

Štátny smútok sa vyjadruje štátnou vlajkou, spustenou na pól žrde. Používanie štátnej vlajky a nepoužívanie čiernej vlajky upravuje totiž zákon o štátnych symboloch. Ak vy neviete čítať s porozumením, máte tam (asi) dosť ľudí, ktorí to snáď pochopia a vám vysvetlia. Ak tam takých nemáte, tak je to tu: “ Zákon č. 63/1993 Z. z. Zákon Národnej rady Slovenskej republiky o štátnych symboloch Slovenskej republiky a ich používaní v znení neskorších zmien a doplnkov“. §8 ods. (10) Pri štátnom smútku sa štátna vlajka spúšťa do pol žrde.“. Pani Lučanská žiadala o vyvesenie čiernej vlajky!

Keďže podľa zákona : „(1) Dohľad nad dodržiavaním tohto zákona vykonáva Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky …“, mohli by ste poznať znenie tohto zákona a vedieť jednotlivé paragrafy aj interpretovať.

Minulá vláda, ktorú vy vždy kritizujete, vyjadrenie smútku vyjadrila čiernou vlajkou napríklad na budovách štátnej správy a samosprávy, keď bol zavraždený Ján Kuciak a jeho snúbenica.

Táto vláda, ktorú jeden bloger v Pravde nazýva „organizovaná zločinecká skupina“, je nielen hlúpa, ale aj arogantná. Podpredseda vlády pre legislatívu – tiež unikátne portefeuille, by mal byť prvý, ktorý dodržuje zákony a nariadenia. Je o ňom známe, že v čase, keď pri ceste z Veľkej Británie bol potrebný test na Covid, úplne to odignoroval. (Ak by ho mal, bol by predložil na opakovanú výzvu tlače). Poznám študentku študujúcu v St. Leonard’s. Keď chcela prísť domov na Vianoce, zaplatila 140 Libier za test a ďalších 70 € pri ceste späť. Prečo by to robil aj „nadčlovek“ a papaláš Holý?

Celá koalícia je vôbec v znamení papalášstva. Pred zasadaním koaličnej rady v nemocničnej izbe u Kollára v čase zákazu návštev, Sulík v TV prehlásil, že „keby prišiel Kollár z nemocnice, ľudia by to považovali za papalášstvo“. Dnes to hodnotí ináč: „Ísť na rokovanie Koaličnej rady do Nemocnice sv. Michala v Bratislave za predsedom Národnej rady Borisom Kollárom (Sme rodina), ktoré sa konalo koncom novembra, bol nesprávny krok. Keď som tam bol pozvaný, tak som si myslel, že je to všetko zabezpečené a všetko je v poriadku.“ Vždy „mudruje“, teraz sa zahral na nevinného a nevedomého, teda blbečka. Občan musí vedieť, či niekam môže ísť, aby nedostal pokutu, podpredseda vlády si myslí, „že je všetko v poriadku“. Kde sú tí, ktorí bežného občana pokutujú a po nich ani pes neštekne!

Z rozhovoru Sulíka pre portál Webnoviny.sk vyberám ešte jednu časť: „Museli sme rokovať o veľmi dôležitej téme, a to o voľbe generálneho prokurátora. A keď raz generálneho prokurátora volí parlament, tak predseda parlamentu je tam kľúčová osoba.“ Zaujímavé, prečo Sulík voľbu iného GP riešil (opakovane) s Kočnerom?

Foto: Screenshot z videa – Internet. Sulík doma u Kočnera

Skutočne rozmýšľam, či fakt táto vláda nie je „organizovaná zločinecká skupina tupcov a arogantných papalášov“!

Ako to bolo za socializmu? (1)

19.11.2023

Na napísanie tohto blogu ma inšpirovali udalosti pri pripomienke 17.11.89, ako aj súčasná, neľahká a neperspektívna, ekonomická situácia, a to nielen na Slovensku, hoci zdá sa, že u nás je to najhoršie. Asi rovnaký čas som prežil v socializme aj v súčasnom dravom a primitívnom kapitalizme. Viem život obyčajného človeka, v oboch [...]

Prečo vlastne chudobnieme? Lebo vojna na Ukrajine?

31.10.2023

To, že sme z roka na rok, my Slováci, chudobnejší cítime nielen v našich peňaženkách, ale potvrdzujú to aj články na stránkach novín a odborných štúdií. Analýzy a komparácie so zvyškom Európy sa opierajú o dáta naslovovzatých odborníkov – finančníkov, ekonómov, atď. Na túto tému nedávno bol zverejnený aj článok v Pravde, pod [...]

Potreba zmeny času – upozornenie

28.10.2023

Môj priateľ, bývalý minister financií a podpredseda vlády mi cez Viber poslal upozornenie na potrebu zmeny času dnes, 28.10. Keďže ma na tú potrebu upozorňuje tiež bývalý minister financií a (dokonca) predseda vlády, preposielam to aj vám. Ďakujeme Igi.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 454763x
Priemerná čítanosť článkov: 4097x

Autor blogu

Kategórie