Založ si blog

#All For Milan!

Bolo nadmieru trápne, zavádzajúce a pre občanov Slovenska urážlivé, ako najvyšší predstavitelia štátu – ministri a štátni úradníci sa usilovali vysvetliť „náhodné“ seba zranenie gen. Lučanského. Ich výkon bol hodný najhorších absolventov pomocnej školy. Báchorky, ktorými sa usilovali presvedčiť občanov SR o náhodnom a malom zranení gen. Lučanského vo väzbe, boli od začiatku priehľadným klamstvom. V prísne stráženej väznici, dobre trénovaný generál polície sa pošmykne a na posteli si „trocha“ zraní oko, len tak trošku, že potom ešte posilňuje a praskne mu cieva v oku. Už z fotografií z väznice vidieť, že tam nie je kde sa pošmyknúť a poschodová posteľ nemá ostré hrany kde by sa mohlo ublížiť. Nevidel som žiadnu posteľ na ktorom si vybijem oko a spôsobím si zranenie hodné 90 min. (alebo 11 hodinovej?) operácii v plnej anestézii. Ďalšia náhoda – so zdravím chlapom sa prevráti invalidný vozík tak, že si viditeľne zraní temeno hlavy. Invalidné vozíky sú konštruované tak, aby boli stabilné a keď sa zaťažia váhou (podľa môjho odhadu) 120 kg trénovaného chlapa, tak ešte získa na stabilite. Ak by sa aj prevrátil, gen. Lučanský bol v takej fyzickej kondícii, aby svoj pád vedel korigovať a už vôbec neudrieť si temeno hlavy! To ho musel niekto poriadne (chlapsky) odzadu ovaliť!

Najhoršie na tom je to, že zjavne klamala aj následne komisia, čo to prešetrovala udalosti spolu s prokurátormi. To, „že všetko bolo v zmysle predpisov“, nám tlmočili Kolíková a generálny prokurátor.

To, že to bolo celé jedno obrovské klamstvo, vidieť z „uniknutého“ zdravotného záznamu gen. Lučanského.  Podľa tejto lekárskej správy sa gen. Lučanský podrobil operácii oka pre pomliaždenie očnej gule a tkanív očnice. Podľa správy mal zranené pravé oko, krvný výron tlačil na očnú guľu. Počas operácie mu lekári odstránili nahromadenú krv a uvoľnili tlak v pravej očnici. Zákrok bol vykonaný v celkovej anestézii.(cit. Pravda)

Korunu celému klamstvu nasadili ministri Naď a Mikulec. Opäť cituje denník: „ (Naď) Bránil prácu ružomberských lekárov slovami, že „po cca 90-minútovej operácii sa pacientovi výrazne vylepšil zrak“. „Prácu ružomberských lekárov“ nikto nespochybňuje. Z vyjadrenia Naďa môžem dedukovať, že gen. Lučanský vlastne v Prešove nebol väznený za najprísnejších podmienok, ale bol na zdravotnej rekondícii, keď mu „výrazne zlepšili zrak“! No povedzte, takéto niečo môže prehlásiť len vôl, alebo ako Matovič hovorí, niekto s EQ 10 (neviem, odkiaľ to EQ = 10 u Sulíka má, síce keď má IQ 80?)!, ale že to zrovna musí byť náš minister obrany!??? V súvislosti s ním ma nevdojak napadá výrok Švejka: „.. náš císař pán je korunovanej“ – náš pán minister je korunovaný!

„Nie kvôli tomu, že by bolo čo skrývať, ten záznam iba potvrdil informácie, ktoré už boli predtým v médiách, ale kvôli tomu, že ide o pravdepodobnosť porušenia zákona,“ napísal Naď. Za udanie sľubuje odmenu, dúfam, že zo svojho! Takže zásadné ublíženie na zdraví generála nie je porušením zákona, ale keď niekto odhalí ich klamstvo, to už je trestné!

Nie celkom optimisticky vyznievajú aj slová šéfa Slovenského Červeného kríža Viliama Dobiáša: „Sem (do väznice) nemôže človek len tak vbehnúť, ani keď ide o niečo také súrne. Ten bezpečnostný postup je potrebné vždy dodržať aj na úkor zdravotnej starostlivosti.“ Áno, bezpečnosť je „vždy na prvom mieste“, aj keď idú zachraňovať život človeka v kóme. Kto vie, či justičná stráž zdravotníkov aj naschvál nezdržiavala dôkladnou prehliadkou?

Hrozné je aj vyjadrenie manželky p. generála, keď ju pustili k manželovi až v kóme, za jej chrbtom stálo Mikulecové komando so samopalmi. Pani Lučanská: „Ja som ho však videla na smrteľnej posteli. Nesmela som ho odokryť, lebo inak sa mi jeho “po zuby ozbrojení ochrankári” zo ZVJS vyhrážali, že mi viac nedovolia, aby som pri ňom bola.“ Kto vie, čo „ochraňovali“ na mužovi v kóme? Podľa Mikulca vraj styk s rodinou generálovi neobmedzovali. Preto ho aj dali až do Prešova, ďaleko od všetkých „spriaznených“ a najmä tam, kde sú uväznení mnohonásobní vrahovia, čo ich generál dostal do toho istého väzenia. Žeby náhoda?  

Pevne verím, že zahmlievanie pravdy sa čoskoro skončí a vinní budú vyšetrovaní v tej istej cele, kde privolali smrť generála Lučanského. Pevne verím aj v to, že smrť generála nebola zbytočná a bude prelomová  pre túto vládu, ako bola prelomová smrť novinára J. Kuciaka, ktorého však zavraždila mafia a nie za podozrenia na úradnú vládnu moc.

Viem, že o tejto téme sa veľa písalo a nie je vcelku čo nové priniesť. Pre úctu ku generálovi by sa však mal ozvať každý slušný človek. Aj týmto spôsobom. Tak to činím! #All For Milan!

Ako to bolo za socializmu? (1)

19.11.2023

Na napísanie tohto blogu ma inšpirovali udalosti pri pripomienke 17.11.89, ako aj súčasná, neľahká a neperspektívna, ekonomická situácia, a to nielen na Slovensku, hoci zdá sa, že u nás je to najhoršie. Asi rovnaký čas som prežil v socializme aj v súčasnom dravom a primitívnom kapitalizme. Viem život obyčajného človeka, v oboch [...]

Prečo vlastne chudobnieme? Lebo vojna na Ukrajine?

31.10.2023

To, že sme z roka na rok, my Slováci, chudobnejší cítime nielen v našich peňaženkách, ale potvrdzujú to aj články na stránkach novín a odborných štúdií. Analýzy a komparácie so zvyškom Európy sa opierajú o dáta naslovovzatých odborníkov – finančníkov, ekonómov, atď. Na túto tému nedávno bol zverejnený aj článok v Pravde, pod [...]

Potreba zmeny času – upozornenie

28.10.2023

Môj priateľ, bývalý minister financií a podpredseda vlády mi cez Viber poslal upozornenie na potrebu zmeny času dnes, 28.10. Keďže ma na tú potrebu upozorňuje tiež bývalý minister financií a (dokonca) predseda vlády, preposielam to aj vám. Ďakujeme Igi.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 454296x
Priemerná čítanosť článkov: 4093x

Autor blogu

Kategórie