Založ si blog

Aj Trump má svojho Sulíka, teda idiota vo vláde?

Keď sa niečo vo svete udeje, čo nie je po vôli tzv. západnej demokracii a ich prisluhovačom, ako napr. našej vládnej garnitúre, tak určite za to môžu Rusi. Predvídavý človek už ani nemusí čakať na vyjadrenie predstaviteľov týchto vlád, môže vedieť, že to „spôsobili Rusi“. Už v nedávnej minulosti pri napadnutí NSA, to boli údajne Rusi a teraz pri ďalšom kyberútoku,  Pompeo to „myslel“ s určitosťou. The New York Times uvádza jeho výrok: “I think it’s the case that now we can say pretty clearly that it was the Russians that engaged in this activity.”

Ako ináč, vždy to vedie do Kremľa, priamo k prezidentovi Putinovi.  Pompeo: “So yes, Vladimir Putin remains a real risk to those of us who love freedom.” (Áno, len ONI milujú slobodu, najmä keď je sloboda podľa ich predstáv a v ich prospech).

Podľa Pompea je „pretty clearly“, že za kyberútok môžu Rusi. Ďalej uvádza, že: “This was a very significant effort,” Mr. Pompeo said, adding that “we’re still unpacking precisely what it is.” He said he expected most of the details would remain classified.“ – hoci zatiaľ len „rozbaľujú“ čo to je, ale už vidí za tým Rusov. Samozrejme, že väčšina vecí musí byť utajená (would remain classified), aby ľudia nezistili že sú to nezmysly.

Utajovanie skutočností je známa pracovná metóda tajných služieb. Aby odôvodnili svoju existenciu a dôležitosť, musia predsa nájsť nejakú „škodnú“, a keď nič nezistia, tak to musia tajiť. Rusi sú hneď po ruke. Nedávno sme mohli čítať v českej tlači pohoršenie opozície nad požiadavkou prez. Zemana, aby česká BIS uviedla (pre neho, ako prezidenta) mená ruských špiónov a ich konkrétne aktivity v Česku, pretože sa oháňali ruským nebezpečenstvom. Zrejme nič nemali, tak to museli super utajovať. Zemanovi ťažko prejde cez rozum aj ich BIS. Nie bezdôvodne ich nazval, že sú to „čučkaři“.

Výrok Pompea spochybnil sám prez. Trump (opäť citát z NYT): „Trump Contradicts Pompeo Over Russia’s Role in Hack. Hours after the secretary of state said that Moscow was behind the vast cybersecurity breach, the president suggested it might have been China and downplayed the severity of the attack.“

Trump ďalej povedal: „…Russia, Russia, Russia is the priority chant when anything happens because [US media] is, for mostly financial reasons, …”

Zdá sa, že už ani Trump neverí ruskému nebezpečenstvu a vo vláde tiež má svojho idiota, len ho pomenoval diplomatickejšie ako Matovič.

Ja sa divím, ako mohli Rusi vykonať sofistikovaný kybernetický útok na najprísnejšie chránené americké tajomstvá, na ich NSA – národnú bezpečnostnú agentúru? Rusi, ktorí nie sú schopní poriadne použiť ani NOVIČOK. Údajne mali otráviť Skripala. Nevedeli otráviť ani jeho kocúra. Zato britský bezdomovec bez problémov otrávil svoju kamarátku – bezdomovkyňu s tým, čo našiel v odpadovom koši. Aj britský bezdomovec je lepší travič ako dôstojníci GRU. Dobre, povieme si, že to bolo v Británii, ale keď nedokážu poriadne použiť Novičok ani medzi dvomi Sibírskymi mestami, to už musí byť poriadne babráctvo! Alebo aj s otrávením Navalného je to trochu inak? Je to súčasť proti Kremeľskej propagandy? Nie otráviť, ale len priotráviť, aby mohol v Nemecku štvať proti Putinovi?

Ja viem, som nevďačník. Neviem oceniť úsilie Američanov o našu bezpečnosť, napr. keď nám ponúkajú 50 mil USD, aby sme kúpili ich zbrane za niekoľko mld €. Alebo neviem ani oceniť, že Senát USA prijme zákon o „Energetickej bezpečnosti Európy“ (ako keby Európa bola ich vazalským územím). Keď sa nekúpi ich drahšia bridlicová (pri ťažne menej ekologická) ropa, tak sa zavedú sankcie (Nordstream 2). Alebo keď suverénne Turecko nekúpi ich protiraketový systém, ale Ruský, tak sa zavedú proti nim sankcie. Je to od nich vrchol nezištného priateľstva a odo mňa vrchol nevďačnosti.

Ako to bolo za socializmu? (1)

19.11.2023

Na napísanie tohto blogu ma inšpirovali udalosti pri pripomienke 17.11.89, ako aj súčasná, neľahká a neperspektívna, ekonomická situácia, a to nielen na Slovensku, hoci zdá sa, že u nás je to najhoršie. Asi rovnaký čas som prežil v socializme aj v súčasnom dravom a primitívnom kapitalizme. Viem život obyčajného človeka, v oboch [...]

Prečo vlastne chudobnieme? Lebo vojna na Ukrajine?

31.10.2023

To, že sme z roka na rok, my Slováci, chudobnejší cítime nielen v našich peňaženkách, ale potvrdzujú to aj články na stránkach novín a odborných štúdií. Analýzy a komparácie so zvyškom Európy sa opierajú o dáta naslovovzatých odborníkov – finančníkov, ekonómov, atď. Na túto tému nedávno bol zverejnený aj článok v Pravde, pod [...]

Potreba zmeny času – upozornenie

28.10.2023

Môj priateľ, bývalý minister financií a podpredseda vlády mi cez Viber poslal upozornenie na potrebu zmeny času dnes, 28.10. Keďže ma na tú potrebu upozorňuje tiež bývalý minister financií a (dokonca) predseda vlády, preposielam to aj vám. Ďakujeme Igi.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 454265x
Priemerná čítanosť článkov: 4092x

Autor blogu

Kategórie