Založ si blog

Bľáboly I. Matoviča a jeho ministrov.

Veľmi pochybujem o múdrosti našich vládnych činiteľov, podobne ako mnohý iní, aj verejne známi ľudí. O „múdrosti“ ministra školstva som písal v inom blogu, opierajúc sa najmä o medializované interview  karikaturistu p. Šutovského v Denníku N. Kto iný by mal byť múdry a rozvážny, keď nie minister školstva?

Priznávam sa, že nesledujem nekonečné tlačovky I. Matoviča ( naschvál nepoužívam „p. premiéra“, lebo súhlasím s politológom, že také pomenovanie si nezaslúži), fčuleky (aby som použil jeho slovník) premiéra, najmä pre obsah a aj formu tlačoviek.

Niekedy agentúry počas spravodajstva zverejňujú niektoré jeho výroky a nie vždy stihnem prepnúť TV stanicu.  Väčšinou „perlí“. Minule som takto nechtiac zachytil jeden z jeho výrokov, samozrejme v súvislosti s pandémiou:

„Vyzývam obyvateľov k zodpovednosti, pretože demokracia bez zodpovednosti vedie k anarchii“. Priznám sa, že som výroku Mgr. Matoviča (ešte sa nevzdal titulu, ani nepovedal, že ho nebude používať ako Mgr. Kollár) nerozumel. Keďže som na význam tejto výzvy neprišiel ani po dlhšom uvažovaní, Tak som výrok začal analyzovať po slovách.

Zodpovednosť – vedomie o následkoch činu, konania, povinnosť niesť následky za nejaký čin.

Demokracia – štátne zriadenie, v ktorom je vláda v rukách volených zástupcov ľudu.

Anarchia – neprítomnosť organizovanej vlády, bezvládie, prenesene neporiadok, chaos, zmätok.

Igor Matovič, keby rozumel významu jednotlivých slov v tejto vete, mal správne povedať: „Vyzývam seba a mnou vedenú vládu k zodpovednosti, pretože demokracia bez zodpovednosti vedie k anarchii“. Takto by bol vyzval kompetentných  na odstránenie súčasného stavu, keď chýba organizovaná vláda, je de facto bezvládie, takže neporiadok, chaos a zmätok! Takto by jeho výzva síce mala zmysel, ale určite by nepadla na úrodnú pôdu. Demokracia u nás je, lebo vláda je v rukách volených zástupcov ľudu, ale vláda sa nechová zodpovedne, takže už je anarchia.

Ak svoj apel chcel adresovať obyvateľstvu, tak to mal urobiť pred voľbami v marci, aby voliči volili zodpovedne, lebo bez zodpovednosti je vláda v rukách nezodpovedných. Keďže asi 30% voličov pristúpilo k voľbám nezodpovedne, tak nastala u nás anarchia!

Aj jeho výrok ohľadom očkovania je hodná „múdrosráča“ jeho kalibru: „Tí, ktorí sa nenechajú zaočkovať, budú musieť nosiť rúška. Prečo by mali ohrozovať zdravie tých zodpovedných“. Zrejme zaočkovaní získajú imunitu a nie sú ohrození, takže obtiažne môžu ich zdravie ohrozovať, podľa Matoviča, nezodpovední.

Priznávam sa, že niekedy sa divím aj vyjadreniam podpredsedu vlády R. Sulíka, ktorého niektorí považujú za „racionálneho“, teda rozumného, účelného, úsporného a hospodárneho tejto vlády, čo sa na ministra hospodárstva aj hodí. Napr. odôvodňoval prečo sa koaličná rada konala u hospitalizovaného Kollára v nemocnici. „Keby p. Kollár prišiel z nemocnice na koaličnú radu, považovali by ste to za papalášstvo“. Na to konto celá koaličná rada sa zíde v čase zákazu v nemocnici u Kollára. Väčšie papalášstvo a aroganciu si ani neviem predstaviť!

Táto vláda údajne chce na každého použiť „rovnaký meter“. Prečo sa teda hlavný hygienik vyjadril, že „nepovažuje to za šťastné riešenie“? Mal povedať, že porušili predpisy Úradu verejného zdravotníctva a mal im „napariť“ pokutu tak, ako chcú pokutovať protestujúcich pred Matovičovým domom v Trnave.

SaS- kári deklarujú, že neodídu z koalície, nakoľko vo vláde si chcú presadzovať svoj program. Svoj program nikde nepresadzujú, ba naopak diskreditujú ministerstvá, kde majú svojich nominantov. Vidíme, ako Matovič „brzdí“ nimi riadené rezorty. Aj o Cigánikovej prehlásil, že „zdravotníctvu sa rozumie ako hus pivu a že ju tam len trpia“. Divím sa aj výrokom Remišovej, ktorej keď p. Fico pripomenul, že je vyštudovaná bábkoherečka, tak povie, aby neurážal!!! Snáď sa za to, čo vyštudovala nehanbí? Sulík o Matovičovi prehlási, že: „je extrémne pomstychtivý človek“. Škoda, že to nehovoril aj vtedy, keď spolu „drali“ opozičné lavice a Matovič nadával najmä na Fica. Aj Korčok a Kolíková sedeli vo Ficovej vláde. Teraz na neho nadávajú, vtedy mlčali!

Debilne vyznieva aj vyjadrenie Kolíkovej vo veci zranenia väzobne stíhaného gen. Lučanského. Je neuveriteľné, že v prísne stráženej väzenskej cele si sám, neopatrnosťou mohol spôsobiť zranenie, čo vyžiadalo 11 hodinovú operáciu a o.i. oko mal mimo očnej jamky. Kto vie, či zoberie Kolíková na seba zodpovednosť, keď sa niekedy ukáže, že nebolo to celkom vlastnou neopatrnosťou. Podá demisiu?

Krátku pamäť majú aj niektorí svetoví politici. Macron nedávno, pri príležitosti zavedenia sankcií EÚ voči Turecku, z dôvodu skúmania ložísk pri Cypre, uviedol, že „nenecháme destabilizovať žiadny región“. Hovorí to ON, francúzsky prezident, keď sa Francúzi zásadným spôsobom pričinil o prevrat v Líbyi, kde životná úroveň bola vyššia ako vo Švajčiarsku a o destabilizáciu celého regiónu, čoho následky nesie dnes aj Európa.

O ďalších bláboloch našich vládnych činiteľov, Kollára, Mikulca, Naďa a ďalších škoda písať, ale aký premiér, taká vláda!

Ako to bolo za socializmu? (1)

19.11.2023

Na napísanie tohto blogu ma inšpirovali udalosti pri pripomienke 17.11.89, ako aj súčasná, neľahká a neperspektívna, ekonomická situácia, a to nielen na Slovensku, hoci zdá sa, že u nás je to najhoršie. Asi rovnaký čas som prežil v socializme aj v súčasnom dravom a primitívnom kapitalizme. Viem život obyčajného človeka, v oboch [...]

Prečo vlastne chudobnieme? Lebo vojna na Ukrajine?

31.10.2023

To, že sme z roka na rok, my Slováci, chudobnejší cítime nielen v našich peňaženkách, ale potvrdzujú to aj články na stránkach novín a odborných štúdií. Analýzy a komparácie so zvyškom Európy sa opierajú o dáta naslovovzatých odborníkov – finančníkov, ekonómov, atď. Na túto tému nedávno bol zverejnený aj článok v Pravde, pod [...]

Potreba zmeny času – upozornenie

28.10.2023

Môj priateľ, bývalý minister financií a podpredseda vlády mi cez Viber poslal upozornenie na potrebu zmeny času dnes, 28.10. Keďže ma na tú potrebu upozorňuje tiež bývalý minister financií a (dokonca) predseda vlády, preposielam to aj vám. Ďakujeme Igi.

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 454646x
Priemerná čítanosť článkov: 4096x

Autor blogu

Kategórie