Založ si blog

Povolebné anomálie v mediálnom priestore.

Po voľbách, sa mi zdá, že mediálny priestor je ešte viac zmätený, ako to bolo pred voľbami. Voľby jasne vyhral SMER – SSD, čo je vidieť aj z povolebnej mapy SR.

Obr.: Zdroj Pravda

V okresoch, kde nevyhral SMER – SSD, sa umiestnil ako 2. v poradí, až na okres B. Bystrica, kde bol v poradí ako tretí. Vôľa voličov je úplne jasná a mala by sa akceptovať vo všetkých vládnych orgánoch a samozrejme aj v mediálnom priestore.

P. prezidentka poverila víťaza volieb so zostavením parlamentnej väčšiny, SMER – SSD, zjavne proti svojej vôli. Predseda strany dostal na to len 14 dní, zrejme preto, aby SK nebola dlho bez vlády bez dôvery. Pani prezidentke zjavne nevadilo, že Slovensko bolo 9 mesiacov bez dôveryhodnej vlády. Preto mala teraz tak naponáhlo?

Za nezvyklé považujem aj jej povolebné rokovania s predstaviteľmi všetkých politických strán, ktoré sa dostali do NR SR. Preto to považujem za nezvyklé, lebo to v doterajšej histórii SK nemá obdobu, ale najmä preto, že p. prezidentka sa neobťažovala radiť  sa – komunikovať s parlamentnými stranami, pred menovaním „úradníckej“ vlády, teda vlády „odborníkov“. Takže Ódorova vláda nie je z vôle ľudu – voličov, ale z jej výhradnej vôle p. prezidentky.

Prezidentka poverila zastavením vlády víťaza volieb, v zmysle slovenských tradícií. P. Fico čakal na poverenie od prezidentky, ale nestačil som sa diviť, keď paralelne zostavoval vládu aj predseda PS, a to bez akéhokoľvek oficiálneho poverenia. (Možno, neoficiálne, bol aj ON poverený). Ich počínanie mi pripadalo ako ozajstná prostitúcia, keď sa „vynukovali“ za každú cenu, len aby boli vo vláde. PS nevyhralo voľby, aj keď im pomáhali aj mimovládne organizácie, ktoré boli ochotní zaplatiť aj dva vlaky z ČR, len aby študenti prišli voliť, nakoľko u nich bola vysoká pravdepodobnosť, že budú voliť PS.

To ale všetko nič čo sa dialo už po voľbách, v jednej spravodajskej TV. Bola diskusia za účasti štyroch zástupcov strán, ktorých p. Fico nepozval na rokovania o zložení novej vlády. Diskusia, bez  budúcich vládnych strán, akú mohla mať úroveň? Ja som sa na to síce nepozeral, lebo nebolo ťažké predikovať priebeh diskusie, kde lúzri  budú „vylizovať“ svoje rany po neúspešných voľbách a ohovárať, najmä, víťaza volieb. Určite predpovedali a odsudzovali budúce, nimi predpokladané, teda hypotetické chyby koalície. Ohovárali tí, ktorí túto krajinu priviedli na „okraj priepasť“ a úplne všetko, čo sa dalo dodrb… Teda až na KDH, ktorá nebola zvolená do NR SR, preto nemohla byť ani v minulej koalícii a nič nepokaziť.

Hoci som besedu nesledoval, nedalo mi neprečítať v Pravde komentovanie priebehu diskusie. Takto aj Pravda urobila „dobrú“ službu víťaznej koalícii.

Nedá mi, aby som nepripojil niektoré svoje poznámky k vyjadreniam diskutujúcich, ako to zverejnila Pravda TU.

  • Kaliňák, Gašpar a Huliak ministrami? Zlý sen, prezidentka by mala zasiahnuť, zhoduje sa opozícia. (cit. Pravda). Zostavenie vlády pravdepodobne, nebude podľa chuti tých, ktorí vo voľbe neuspeli. Spoliehajú na zásah prezidentky? Prezidentka zostavuje vládu, alebo víťaz volieb? Prezidentka potom ani nemusela poveriť R. Fica, ale mohla menovať vládu podľa svojej chuti, aby budúcej opozícii „nesvietila červená kontrolka“ ako to povedali v diskusii.
  • Hoci definitívne mená nových ministrov ešte nepadli, z tých, ktoré zaznievajú, je viacero alarmujúcich vrátane Roberta Kaliňáka. Myslí si to podpredsedníčka Progresívneho Slovenska Lucia Plaváková. (Cit. Pravda). Možno práve p. Lucia Plaváková, ktorej meno ako ministerky, by neznelo „alarmujúco“? To by ale museli vyhrať voľby!
  • Exminister vnútra Roman Mikulec si nevie predstaviť, že by ministerstvá viedli Robert Kaliňák, Tibor Gašpar alebo Rudolf Huliak. (Cit. Pravda). Ak mohol byť ministrom ON, R. Mikulec, tak ním môže byť hocikto, aj ten majster sveta v boxe za OĽANO, z osady a zrejme s vymláteným mozgom. Ako môže Mikulec mať takú drzosť, že posudzuje nominantov víťaznej koalície?
  • „Je to veľmi zlá správa pre Slovensko,“ uviedol Mikulec o odchode policajného prezidenta Štefana Hamrana,…“. Možno je to zlá správa pre Mikulca, určite však nie pre Slovensko. Prečo si osobuje právo vyjadrovať sa v mene „Slovenska“? Možno si predstavuje že “Slovensko je on“? Asi vo svojej paranoji chce napodobniť Ľudovíta XIV – L’etat, c’est moi.
  • Exministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej z SaS sa zdá, ako by Robert Fico rezignoval na kvalitu pri výbere ministrov. (Cit. Pravda). Predpokladám, že na kvalitu nominantov R. Fico má iný pohľad ako p. exministerka, čo sa mu ani nedivím. „Ani v zlom sne“ si nevie predstaviť, že by ministerstvá viedli Robert Kaliňák, Tibor Gašpar, Tomáš Taraba či Rudolf Huliak.“ (Cit. Pravda). Ani my sme nevedeli predstaviť, že ona môže byť ministerkou, a predsa bola. Tak to aj vyzeralo v ňou riadenom rezorte. Akým právom táto prevracačka politických kabátov sa vyjadruje k hypotetický menám budúcich ministrov. Ak si dobre pamätám, aj ona bola nominantkou za SMER, vtedy jej SMER nevadil, potom prešla ku Kiskovi a teraz je opäť v parlamentnej strane Saska. No fuj!
  • Kolíková: Prezidentka by mala mať pri nominantoch na nových ministrov prísny meter. (Cit. Pravda). Pani Kolíková, keď nebol prísny meter pri menovaní „vašej“ vlády, prečo by mal byť „prísny“ teraz, a to podľa predstav p. prezidentky. S vládou podľa jej predstav a metra máme svoje skúsenosti. Odor Lajos je premiér podľa jej predstáv. Ďakujeme!
    V TV diskusii zrejme zazneli aj iné žvásty, ale ja som nemal žalúdok to sledovať. Pre vyváženosť TA3 mohla zavolať aj zástupcov budúcej koalície, ale to by musela byť korektná a nezaujatá!

Ako to bolo za socializmu? (1)

19.11.2023

Na napísanie tohto blogu ma inšpirovali udalosti pri pripomienke 17.11.89, ako aj súčasná, neľahká a neperspektívna, ekonomická situácia, a to nielen na Slovensku, hoci zdá sa, že u nás je to najhoršie. Asi rovnaký čas som prežil v socializme aj v súčasnom dravom a primitívnom kapitalizme. Viem život obyčajného človeka, v oboch [...]

Prečo vlastne chudobnieme? Lebo vojna na Ukrajine?

31.10.2023

To, že sme z roka na rok, my Slováci, chudobnejší cítime nielen v našich peňaženkách, ale potvrdzujú to aj články na stránkach novín a odborných štúdií. Analýzy a komparácie so zvyškom Európy sa opierajú o dáta naslovovzatých odborníkov – finančníkov, ekonómov, atď. Na túto tému nedávno bol zverejnený aj článok v Pravde, pod [...]

Potreba zmeny času – upozornenie

28.10.2023

Môj priateľ, bývalý minister financií a podpredseda vlády mi cez Viber poslal upozornenie na potrebu zmeny času dnes, 28.10. Keďže ma na tú potrebu upozorňuje tiež bývalý minister financií a (dokonca) predseda vlády, preposielam to aj vám. Ďakujeme Igi.

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

Annalena Baerbocková

Baerbocková vyzýva na rozšírenie EÚ o krajiny západného Balkánu. Ide o šedú zónu využívanú Ruskom, tvrdí

29.04.2024 08:45

Medzi krajiny západného Balkánu sa radí Čierna Hora, Bosna a Hercegovina, Albánsko, Srbsko, Severné Macedónsko a Kosovo.

Kolumbíjska univerzita

Biely dom vyzval na pokojné protesty na amerických univerzitách

29.04.2024 08:25

Vlna demonštrácií sa začala na Kolumbijskej univerzite v New Yorku, rýchlo sa však rozšírila po celej krajine.

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25, aktualizované: 09:29

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 455278x
Priemerná čítanosť článkov: 4102x

Autor blogu

Kategórie