Založ si blog

Šesť rán matovičových, desať rán pre Slovákov!

V „polčase“ vládnutia I. Matovič, víťaz ostatných volieb, chvíľu premiér, terazky (prevzaté z českého filmu) minister financií, bez adekvátneho vzdelania, zhodnotil na sociálnej sieti tento svoj „polčas“ vládnutia. Tí, čo nesledujeme jeho profil, mohli sme sa o tom dočítať v Pravde. Obdobie svojho vládnutia prirovnáva k príbehu z Biblie, keď hovorí o „10 ranách egyptských“. Asi nemá čisté svedomie, keď sa odvoláva na Bibliu, ktorú mohol citovať aj adresnejšie. Biblia je veľmi široký pojem, „10 rán egyptských“ sa spomína v Starom Zákone, kniha Mojžišova – Exodus. Desať rán postihlo Egypťanov za trest, keď faraón nechcel prepustiť izraelský ľud z otroctva. Žeby Matovič mal výčitky svedomia, že sa k Slovákom zachoval tak, ako faraón k Izraelčanom? Aj on nás tu drží v otroctve? Asi si to uvedomuje, keď vzťahuje túto paralelu na obdobie jeho vládnutia Slovákom.

Na Matoviča, podľa neho doľahlo zatiaľ, šesť rán. Ja si myslím, že na mňa, a mnohých ďalších obyvateľov Slovenska, doľahlo už aj desať rán Matovičových!

Zvažujme spolu, aj s využitím „jeho“ šesť rán, však aj ON je Slovák.

1. Pandémia Covid-19 … najväčšia zdravotná kríza za 100 rokov od španielskej chrípky

2. Ekonomická kríza … najväčšia od 2008

3. Celosvetová inflácia … najväčšia za 20 rokov

            (Poznámka: V origináli I. Matovič používa výraz „väčia“. Viď kópia jeho statusu:

1. Pandémia Covid-19 … najväčia zdravotná kríza za 100 rokov od španielskej chrípky. 2. Ekonomická kríza … najväčia od 2008 3. Celosvetová inflácia … najväčia za 20 rokov.

Také slovo som nenašiel v slovníku, preto som to prepísal na gramatický správne na „väčšia“. Píše, skoro ako na ministerstve školstva, viď prípad „medajla“)

4. Extrémny rast cien energií … doteraz nikdy

5. Znovuzrodenie Hitlera … prvýkrát od 1945 – rozumej vyprovokovaný Putin (pozn. bloger)

6. Utečenecká kríza … nikdy Slovensko nezažilo 13 tisíc utečencov denne. – myslím si, že väčšina z nich sú ekonomickí migranti (pozn. bloger).

7. Vláda I. Matoviča – najhoršia akú Slovensko doteraz malo.

8. E. Heger vo funkcii premiéra, neschopný poskok Matoviča

9. Celá vláda neschopákov, resp. tupelov, použijúc slova I. Matoviča. Napr. Mikulec. Kolíková, Vlčan, Naď, Milanová – vychovaná Tóthom, bývalým priateľom M. Kočnera, Remišová (hrôza), atď.

10. Celá vládna koalícia, ktorá sa na ničom nevie dohodnúť v prospech občanov Slovenska. Riešia si len svoje vnútorné rozpory a problémy. Obdobne ani prezidentka nám veľa nádeje a blahobytu nepridáva.

Keďže uplynula polovica vládnutia tohto zlepenca, pre nás Slovákov, každým dňom sa naša nádej v lepšiu budúcnosť rastie. Ako sa slovenský hovorí „ide to dole z kopca“, a to nielen nám, vďaka tejto vládnej koalícii, ale aj IM vďaka tomu, že sa im pobyt vo vláde každým dňom skracuje. Nejako to musíme už vydržať, aj keď to bude ťažké!

Ako to bolo za socializmu? (1)

19.11.2023

Na napísanie tohto blogu ma inšpirovali udalosti pri pripomienke 17.11.89, ako aj súčasná, neľahká a neperspektívna, ekonomická situácia, a to nielen na Slovensku, hoci zdá sa, že u nás je to najhoršie. Asi rovnaký čas som prežil v socializme aj v súčasnom dravom a primitívnom kapitalizme. Viem život obyčajného človeka, v oboch [...]

Prečo vlastne chudobnieme? Lebo vojna na Ukrajine?

31.10.2023

To, že sme z roka na rok, my Slováci, chudobnejší cítime nielen v našich peňaženkách, ale potvrdzujú to aj články na stránkach novín a odborných štúdií. Analýzy a komparácie so zvyškom Európy sa opierajú o dáta naslovovzatých odborníkov – finančníkov, ekonómov, atď. Na túto tému nedávno bol zverejnený aj článok v Pravde, pod [...]

Potreba zmeny času – upozornenie

28.10.2023

Môj priateľ, bývalý minister financií a podpredseda vlády mi cez Viber poslal upozornenie na potrebu zmeny času dnes, 28.10. Keďže ma na tú potrebu upozorňuje tiež bývalý minister financií a (dokonca) predseda vlády, preposielam to aj vám. Ďakujeme Igi.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 454915x
Priemerná čítanosť článkov: 4098x

Autor blogu

Kategórie