Založ si blog

Kedy p. Hlina (opäť) nastúpi do tanku?

V podstate možno súhlasiť s názorom posl. M. Kollára na jeho FB profile, kde uvádza: „To, čo sa deje posledné dva dni na Slovensku, pripomína nástup fašizmu.“- až na malú výnimku. Nástup fašizmu u nás sa mi pripomína už od doby nástupu tejto koalície k vládnej moci. To tvrdím, hoci nástup fašizmu som u nás v rokoch pred II. SV nezažil, ešte menej to mohol zažiť posl. M. Kollár. Je tu absolútny rozpad demokracie a pod rúškom parlamentarizmu sa presadzujú veci proti vôle väčšiny národa. Je hrozné sa aj len pozerať, čo sa vystrája v parlamente, čoho na začiatku stál práve I. Matovič. Čo sa deje v polícii, na základe zverejnených informácií z odpočúvania NAKA, keď minister vnútra chodí za špeciálnym prokurátorom, ináč vo výkone trestu, a lobuje za„elitných“ vyšetrovateľov, ktorí zjavne prekračujú svoje právomoci. Stíhaní vyšetrovatelia NAKA zostávajú naďalej vo funkcii a majú „dôveru“ povereného policajného prezidenta! Čo už ale očakávať od spoločnosti, keď „elitný“ redaktor štátnej televízie  (M. Merčiak) sa vyjadruje k svojim podriadeným ako, voľakedy sa hovorilo „ako kočiš“, ale žiadneho kočiša som tak vulgárne nadávať ani svojmu koňovi nepočul. Miesto toho, aby okamžite bol z Pekingu odvolaný a patrične potrestaný, sním si riaditeľ plánuje „len prehovoriť“ po návrate a toho, kto komunikáciu zverejnil, na minútu vyhodili. To ako keby so zlodejom, či vrahom (je to nadsadené), len prehovorili a toho, kto to oznámil, potrestali. No nie je to zvrátené?

Je „zaujímavé“, teda hodné zreteľa aj vyjadrenie P. Dojčana z mediálneho tímu OĽaNO, (cit. Pravda TU), vraj:“ … najsilnejšie hnutie OĽaNO je presvedčené, že útoky na poslancov sú „následkom agresívnej a štvavej kampane zo strany extrémistov, ako sú napríklad Ľ. Blaha, M. Mazurek a ďalší“. „Tí nielen otvorene vystupujú proti štátnym záujmom, ale ich rétorikou začínajú ohrozovať aj bezpečnosť našich poslancov a ich rodinných príslušníkov.“ Toto vyjadrenie mi veľmi pripomína výrok francúzskeho kráľa Ľudovíta XIV. – „L´Etat c´est moi“. Aj „páni“ poslanci OĽANO sa zrejme vtelili do mysle tohto kráľa slnka a „svoje záujmy“ povýšili na záujem štátu. Alebo možno sa vtelili do Severokórejského diktátora, ktorý zjavne svoje záujmy stotožňuje so záujmami štátu a ľudu ktoré tyranizuje. Týmto  našim poslancom nevadí, že 60% Slovákov tzv. obrannú zmluvu s USA odmieta, napriek tomu hovoria o záujme štátu? Nechápem, ktorý štát majú na mysli, lebo ak štatistický väčšina Slovákov to odmieta, tak „aký slovenský štátny záujem“?

V tejto súvislosti stále čakám na reakciu p. exposlanca NR SR a expredsedu KDH p. Hlinu. Určite si pamätáte, keď po mnohých rokoch po roku 1968, prišiel v Bratislave pred dom V. Biľaka na tanku a hlaveň namieril na jeho dom. Prišiel pred dom absolútne už nemohúceho a chorého starca! Vtedy ľudia typu M. Kollára mlčali, aspoň som nečítal o ich proteste a odsudzovaní tohto činu, resp. o výzve na zvolanie bezpečnostnej rady štátu. Vtedy to „bola náramná sranda“. Prečo sa teraz diví vylepovaniu plagátov a poukazovanie na poslancov, ktorí „hrdinskí zastávajú záujmy slovenského ľudu“, a to aj napriek jeho väčšinovému názoru? Ak je p. Hlina dôsledný a charakterný, tak postupne pôjde na nejakom americkom vojenskom vozidle navštíviť všetkých 79 „slovenských hrdinov“! Pán Hlina, čakáme!!!

Ako to bolo za socializmu? (1)

19.11.2023

Na napísanie tohto blogu ma inšpirovali udalosti pri pripomienke 17.11.89, ako aj súčasná, neľahká a neperspektívna, ekonomická situácia, a to nielen na Slovensku, hoci zdá sa, že u nás je to najhoršie. Asi rovnaký čas som prežil v socializme aj v súčasnom dravom a primitívnom kapitalizme. Viem život obyčajného človeka, v oboch [...]

Prečo vlastne chudobnieme? Lebo vojna na Ukrajine?

31.10.2023

To, že sme z roka na rok, my Slováci, chudobnejší cítime nielen v našich peňaženkách, ale potvrdzujú to aj články na stránkach novín a odborných štúdií. Analýzy a komparácie so zvyškom Európy sa opierajú o dáta naslovovzatých odborníkov – finančníkov, ekonómov, atď. Na túto tému nedávno bol zverejnený aj článok v Pravde, pod [...]

Potreba zmeny času – upozornenie

28.10.2023

Môj priateľ, bývalý minister financií a podpredseda vlády mi cez Viber poslal upozornenie na potrebu zmeny času dnes, 28.10. Keďže ma na tú potrebu upozorňuje tiež bývalý minister financií a (dokonca) predseda vlády, preposielam to aj vám. Ďakujeme Igi.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 454119x
Priemerná čítanosť článkov: 4091x

Autor blogu

Kategórie