Založ si blog

Je mi z vás na zvracanie I. Korčok & spol.

Neviem čo Vás napadlo pri pozeraní tlačovky ministra Korčoka, mňa hláška zo známeho filmu: „Velebnosti, chce sa mi blejt“. Toľko falošnosti a floskúl zabalenej do diplomatickej nezmyselnosti som už dávno nepočul.  Charakter tohto ministra dokresľuje aj jeho opakované pomenovanie, zjavne bývalého premiéra, ako „pána s plexisklom na tvári“. Takto dehonestujúco hovorí poslancovi NR SR, trojnásobnom premiérovi a predsedovi strany, ktorá štyrikrát vyhrala parlamentné voľby. Bezcharakternosť Korčoka sa prejavuje aj v tom, že bol vysokopostaveným členom vlády R. Fica, ako štátny tajomník v rokoch 2015 –  2018 a de facto rok v zastúpení M. Lajčáka viedol ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí. Ako nominanta vlády R. Fica ho A. Kiska vymenoval za veľvyslanca SR v USA. Je zaujímavé, že v tom čase nehovoril o R. Ficovi dehonestujúco a bol ochotný pôsobiť v jeho vláde. Nevadilo mu, že bol v „smečke“ a kľudne vyl s nimi.

O slušnom charakter možno pochybovať aj u iných členov súčasnej vlády, či poslancov. V diskusii TA3 na otázku moderátora „či si vie predstaviť spoluprácu so stranou SMER – SD, ministerka Kolníková odpovedala: „neviem si to predstaviť“. Zaujímavé! Bola (zrejme) nominantkou Most – Híd, pôsobila ako štátna tajomníčka práve za vlády R. Fica. Bola horúcou kandidátkou aj na funkciu ministerky po L. Žitňanskej, ale prednosť dostal, zrejme záslužnejší a dlhodobejšie člen Mostu, G. Gál. Vtedy nutne musela spolupracovať so stranou SMER – SD. Vtedy jej spolupráca nevadila. Nevadila jej ani spolupráca s druhou ŠT, v tom čase JUDr.  Jankovskou.

Poslanec Valášek odchádza kvôli ruskej vakcíne z koalície. On, ktorý za vlády R. Fica bol veľvyslanec SR pri NATO. Jemu tiež nevadila politická orientácia vtedajšej vlády. Vypotil aj takú sprostosť, že nákupom tejto vakcíny premiér „napľul do tváre spojencov v EÚ“. No, väčšiu kravinu som nepočul, ani väčšiu servilnosť som nevidel, čo tento exot vyprodukoval. Keďže odchádza z koalície, nepridá sa zrejme ani k opozícii, som zvedavý, či odíde z parlamentu. Do NR SR sa dostal ako stranícky nominant, dal ho na kandidátku Kiska, zjavne produkt Sorosa. Koho bude zastupovať odteraz Valášek? Sám seba?

Korčok prehlasuje SPUTNIK V za prostriedok hybridnej vojny. Ak je, tak ju na hybridnú vojnu použil on a nie Rusi. Rusi vakcínu sem „nepchali“, Matovič sa ich prosil a oni mu ju dodali, napriek tomu, že jej výroba nestačí ani na uspokojenie vlastných potrieb. Nie sú sebeckí, ako iné firmy, ktoré uprednostňujú vlastné záujmy. Viď V. Británia, či USA. Biden vyhlásil, že USA do konca mája bude mať vakcínu pre celú dospelú generáciu USA. Korčok vlastne počas celej tlačovky opakoval, že nechce hovoriť o vakcíne ako takej, lebo jeho rezortu sa to netýka, ani sa tomu nerozumie. Napriek tomu celý čas nás poúčal o škodlivosti tejto, v EÚ neregistrovanej vakcíny. Zabudol spomenúť, že Sputnik už zaregistrovalo 39 krajín, zaočkovali ňou možno najviac ľudí, bez negatívnych následkov. Neprajníci tvrdia, že v Rusku je zaočkovaných „len 2% obyvateľov“. Už neuvádzajú, že je to viac ako ½ obyvateľov SK. Bolo by výborné, keby u nás bolo zaočkovaných toľko obyvateľov. Nespomenul ani to, že napr. AstruZeneku nezaregistrovali v USA. Kto vie prečo? Prečo majú v Nemecku a vo Francúzsku túto, v EÚ zaregistrovanú vakcínu zamknutú s sklade? Určite ste zaregistrovali správu: „Miroslav Štec, bývalý vedecký výskumník Slovenskej akadémie vied vo svojom profile na sociálnej sieti vysvetľuje, že podľa izraelskej štúdie vakcína Pfizer zabila viac starších ľudí ako samotný koronavírus“. Určite ste čítali, že: „San Marino buys `Russia’s Sputnik V after EU vaccine delivery delays. Ako dôvod uvádzajú – z rovnakých pohnútok ako my. EMA, orgán EÚ, vraj schvaľuje nové vakcíny pomaly a dodávky autorizovaných liečiv meškajú.

Boxes containing Russian vaccine Sputnik V are unloaded in San Marino, Tuesday, Feb. 23, 2021. Foto: euronews

Zarazilo ma aj Korčokové vyjadrenie na adresu A. Danka počas tlačovky. Keď sa o ňom vyjadrí ironický napr. „ jedovatý ratlík Naď“, ako ho nazval Ľ. Bláha, tak od neho je to akceptovateľné, ale z úst ministra ZVaEZ je to ponižujúce, teda pre ministra. Ja si pod ministrom tohto portefeuille predstavujem korektného človeka, diplomata, ktorý reprezentuje svoju krajinu navonok, takže má základy slušného chovania a nechová sa ako ovčiarsky Dunčo niekde na salaši. Viete si predstaviť takéto vstupovanie napr. od E. Kukana, či aj M. Dzurindu, aby sme nešli hlbšie do histórie.

Matovič nákupom ruskej vakcíny urobil možno svoj prvý dobrý skutok na čele vlády. Kladne to hodnotí aj M. Kollár, predseda lekárskych odborov. Uviedol, že: „Každá jedna vakcína, ktorá príde na Slovensko je prospešná“. Treba sa na to spýtať pacientov na JIS-ke, alebo tých, ktorých nemôžu pripojiť na ventiláciu, pre nedostatok miesta. Keby boli zaočkovaní, aj ruskou vakcínou, tento problém by nenastal. Aká je falošnosť mnohých koaličných politikov, ktorí odmietajú túto vakcínu, teda aj možnosť byť zaočkovaný, ale oni už boli očkovaní hneď v 1. dávke, že p. Remišová, či p. Šeliga a im podobní? Jednému môjmu mladému kolegovi zomreli v priebehu týždňa obaja rodičia na Covid. Keby boli zaočkovaní, určite by prežili. Tak, p. Korčok!

Verím, že premiér týmto nákupom chcel sa len pochváliť na košickom letisku. Urobil dobrý skutok! Žiadny iný úmysel v tom (asi) nebol. Nástroj politickej propagandy z toho urobili Korčok, Valášek a im podobní. Korčok akosi zabudol uviesť, že na letisku bol prítomný aj prof. Jarčuška, ktorý odborne hovoril a vhodnosti tejto vakcíny. Falošnosť sa prejavuje aj u niektorých ďalších odborníkov. Napr. taký Čiampor ohovára ruský výskumák, kde to vyvinuli. Bol tam asi pred 50. rokmi, tak vraj to „presne pozná“. Kto vie, prečo potom tam chodil brať rozumy, keď je to také nekvalitné? Údajne tam čisté, aj bežné, chemikálie musel priniesť zo SAV. Keby v SAV vyvinuli teraz nejaké vakcíny, nemuseli sme ich kupovať z Ruska!

Dúfajme, že koalícia sa rozpadne a všetci títo „svetuškári“ odídu s ňou. Matovič, ako premiér za veľa nestojí, je však dobrý v opozícii vo funkcii „hlídacího psa“ – ako „watch dog“. Želajme si, aby sa to udialo čo najskôr.

Ako to bolo za socializmu? (1)

19.11.2023

Na napísanie tohto blogu ma inšpirovali udalosti pri pripomienke 17.11.89, ako aj súčasná, neľahká a neperspektívna, ekonomická situácia, a to nielen na Slovensku, hoci zdá sa, že u nás je to najhoršie. Asi rovnaký čas som prežil v socializme aj v súčasnom dravom a primitívnom kapitalizme. Viem život obyčajného človeka, v oboch [...]

Prečo vlastne chudobnieme? Lebo vojna na Ukrajine?

31.10.2023

To, že sme z roka na rok, my Slováci, chudobnejší cítime nielen v našich peňaženkách, ale potvrdzujú to aj články na stránkach novín a odborných štúdií. Analýzy a komparácie so zvyškom Európy sa opierajú o dáta naslovovzatých odborníkov – finančníkov, ekonómov, atď. Na túto tému nedávno bol zverejnený aj článok v Pravde, pod [...]

Potreba zmeny času – upozornenie

28.10.2023

Môj priateľ, bývalý minister financií a podpredseda vlády mi cez Viber poslal upozornenie na potrebu zmeny času dnes, 28.10. Keďže ma na tú potrebu upozorňuje tiež bývalý minister financií a (dokonca) predseda vlády, preposielam to aj vám. Ďakujeme Igi.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 111
Celková čítanosť: 452697x
Priemerná čítanosť článkov: 4078x

Autor blogu

Kategórie