Šesť rán matovičových, desať rán pre Slovákov!

4. marca 2022, ninko, Nezaradené

V „polčase“ vládnutia I. Matovič, víťaz ostatných volieb, chvíľu premiér, terazky (prevzaté z českého filmu) minister financií, bez adekvátneho vzdelania, zhodnotil na sociálnej sieti tento svoj „polčas“ vládnutia. Tí, čo nesledujeme jeho profil, mohli sme sa o tom dočítať v Pravde. Obdobie svojho vládnutia prirovnáva k príbehu z Biblie, keď hovorí o „10 ranách egyptských“. Asi nemá čisté svedomie, keď sa odvoláva na Bibliu, ktorú mohol citovať aj adresnejšie. Biblia je veľmi široký pojem, „10 rán egyptských“ sa spomína v Starom Zákone, kniha Mojžišova – Exodus. Desať rán postihlo Egypťanov za trest, keď faraón nechcel prepustiť izraelský ľud z otroctva. Žeby Matovič mal výčitky svedomia, že sa k Slovákom zachoval tak, ako faraón k Izraelčanom? Aj on nás tu drží v otroctve? Asi si to uvedomuje, keď vzťahuje túto paralelu na obdobie jeho vládnutia Slovákom.

Na Matoviča, podľa neho doľahlo zatiaľ, šesť rán. Ja si myslím, že na mňa, a mnohých ďalších obyvateľov Slovenska, doľahlo už aj desať rán Matovičových!

Zvažujme spolu, aj s využitím „jeho“ šesť rán, však aj ON je Slovák.

1. Pandémia Covid-19 … najväčšia zdravotná kríza za 100 rokov od španielskej chrípky

2. Ekonomická kríza … najväčšia od 2008

3. Celosvetová inflácia … najväčšia za 20 rokov

            (Poznámka: V origináli I. Matovič používa výraz „väčia“. Viď kópia jeho statusu:

1. Pandémia Covid-19 … najväčia zdravotná kríza za 100 rokov od španielskej chrípky. 2. Ekonomická kríza … najväčia od 2008 3. Celosvetová inflácia … najväčia za 20 rokov.

Také slovo som nenašiel v slovníku, preto som to prepísal na gramatický správne na „väčšia“. Píše, skoro ako na ministerstve školstva, viď prípad „medajla“)

4. Extrémny rast cien energií … doteraz nikdy

5. Znovuzrodenie Hitlera … prvýkrát od 1945 – rozumej vyprovokovaný Putin (pozn. bloger)

6. Utečenecká kríza … nikdy Slovensko nezažilo 13 tisíc utečencov denne. – myslím si, že väčšina z nich sú ekonomickí migranti (pozn. bloger).

7. Vláda I. Matoviča – najhoršia akú Slovensko doteraz malo.

8. E. Heger vo funkcii premiéra, neschopný poskok Matoviča

9. Celá vláda neschopákov, resp. tupelov, použijúc slova I. Matoviča. Napr. Mikulec. Kolíková, Vlčan, Naď, Milanová – vychovaná Tóthom, bývalým priateľom M. Kočnera, Remišová (hrôza), atď.

10. Celá vládna koalícia, ktorá sa na ničom nevie dohodnúť v prospech občanov Slovenska. Riešia si len svoje vnútorné rozpory a problémy. Obdobne ani prezidentka nám veľa nádeje a blahobytu nepridáva.

Keďže uplynula polovica vládnutia tohto zlepenca, pre nás Slovákov, každým dňom sa naša nádej v lepšiu budúcnosť rastie. Ako sa slovenský hovorí „ide to dole z kopca“, a to nielen nám, vďaka tejto vládnej koalícii, ale aj IM vďaka tomu, že sa im pobyt vo vláde každým dňom skracuje. Nejako to musíme už vydržať, aj keď to bude ťažké!