Kedy p. Hlina (opäť) nastúpi do tanku?

11. februára 2022, ninko, Nezaradené

V podstate možno súhlasiť s názorom posl. M. Kollára na jeho FB profile, kde uvádza: „To, čo sa deje posledné dva dni na Slovensku, pripomína nástup fašizmu.“- až na malú výnimku. Nástup fašizmu u nás sa mi pripomína už od doby nástupu tejto koalície k vládnej moci. To tvrdím, hoci nástup fašizmu som u nás v rokoch pred II. SV nezažil, ešte menej to mohol zažiť posl. M. Kollár. Je tu absolútny rozpad demokracie a pod rúškom parlamentarizmu sa presadzujú veci proti vôle väčšiny národa. Je hrozné sa aj len pozerať, čo sa vystrája v parlamente, čoho na začiatku stál práve I. Matovič. Čo sa deje v polícii, na základe zverejnených informácií z odpočúvania NAKA, keď minister vnútra chodí za špeciálnym prokurátorom, ináč vo výkone trestu, a lobuje za„elitných“ vyšetrovateľov, ktorí zjavne prekračujú svoje právomoci. Stíhaní vyšetrovatelia NAKA zostávajú naďalej vo funkcii a majú „dôveru“ povereného policajného prezidenta! Čo už ale očakávať od spoločnosti, keď „elitný“ redaktor štátnej televízie  (M. Merčiak) sa vyjadruje k svojim podriadeným ako, voľakedy sa hovorilo „ako kočiš“, ale žiadneho kočiša som tak vulgárne nadávať ani svojmu koňovi nepočul. Miesto toho, aby okamžite bol z Pekingu odvolaný a patrične potrestaný, sním si riaditeľ plánuje „len prehovoriť“ po návrate a toho, kto komunikáciu zverejnil, na minútu vyhodili. To ako keby so zlodejom, či vrahom (je to nadsadené), len prehovorili a toho, kto to oznámil, potrestali. No nie je to zvrátené?

Je „zaujímavé“, teda hodné zreteľa aj vyjadrenie P. Dojčana z mediálneho tímu OĽaNO, (cit. Pravda TU), vraj:“ … najsilnejšie hnutie OĽaNO je presvedčené, že útoky na poslancov sú „následkom agresívnej a štvavej kampane zo strany extrémistov, ako sú napríklad Ľ. Blaha, M. Mazurek a ďalší“. „Tí nielen otvorene vystupujú proti štátnym záujmom, ale ich rétorikou začínajú ohrozovať aj bezpečnosť našich poslancov a ich rodinných príslušníkov.“ Toto vyjadrenie mi veľmi pripomína výrok francúzskeho kráľa Ľudovíta XIV. – „L´Etat c´est moi“. Aj „páni“ poslanci OĽANO sa zrejme vtelili do mysle tohto kráľa slnka a „svoje záujmy“ povýšili na záujem štátu. Alebo možno sa vtelili do Severokórejského diktátora, ktorý zjavne svoje záujmy stotožňuje so záujmami štátu a ľudu ktoré tyranizuje. Týmto  našim poslancom nevadí, že 60% Slovákov tzv. obrannú zmluvu s USA odmieta, napriek tomu hovoria o záujme štátu? Nechápem, ktorý štát majú na mysli, lebo ak štatistický väčšina Slovákov to odmieta, tak „aký slovenský štátny záujem“?

V tejto súvislosti stále čakám na reakciu p. exposlanca NR SR a expredsedu KDH p. Hlinu. Určite si pamätáte, keď po mnohých rokoch po roku 1968, prišiel v Bratislave pred dom V. Biľaka na tanku a hlaveň namieril na jeho dom. Prišiel pred dom absolútne už nemohúceho a chorého starca! Vtedy ľudia typu M. Kollára mlčali, aspoň som nečítal o ich proteste a odsudzovaní tohto činu, resp. o výzve na zvolanie bezpečnostnej rady štátu. Vtedy to „bola náramná sranda“. Prečo sa teraz diví vylepovaniu plagátov a poukazovanie na poslancov, ktorí „hrdinskí zastávajú záujmy slovenského ľudu“, a to aj napriek jeho väčšinovému názoru? Ak je p. Hlina dôsledný a charakterný, tak postupne pôjde na nejakom americkom vojenskom vozidle navštíviť všetkých 79 „slovenských hrdinov“! Pán Hlina, čakáme!!!